Urfa’daki ‘Yeryüzü Sofrası’nda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, “Eşiniz, çocuklarınız, komşunuz başka inançtan başka düşünceden olabilir, siz bir toplumun hayatını cennete döndürdüğünüz kadar cennetliksiniz. Yeryüzünü cehenneme çevirdiğiniz kadar da cehennemliksiniz” dedi.

DİHA'nın haberine göre; İmam Keskin Mahallesi’ndeki Uzun Park’ta çok sayıda kişinin katılımıyla, ‘lüks sofralara’ karşı kurulan Yeryüzü Sofrası’na, HDP’li vekiller İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan, Osman Baydemir, Hüda Kaya ve Nimetullah Erdoğmuş katıldı.

“CENNETİ YAŞATTIĞIN KADAR CENNETLİK OLURSUN” 

Buluşmada konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya, Ramazan ayının önemine değinerek, kurulan lüks sofralara dikkat çekti. Kaya, şunları söyledi:

“Bazıları iftar yapıyor, enine boyuna 7’şer metre mermer masalarda kurulan lüks sofralar kuruyorlar. Kilosu 4 bin olan çay içiyorlar. Allah, kilosu 4 bin olan o mermer masalarda yapılan iftarları mı kabul edecek, yoksa mazlumların emekçilerin şurada yaptığı en sade en doğal iftarları mı?

“Kuran-ı Kerim’in genel perspektifi bir insanın yüreğinde cenneti yaşattığın kadar cennetlik olursun. Eşiniz, çocuklarınız, komşunuz başka inançtan başka düşünceden olabilir, siz bir toplumun hayatını cennete döndürdüğünüz kadar cennetliksiniz. Yeryüzünü cehenneme çevirdiğiniz kadar da cehennemliksiniz.”