Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Giresun ili ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi için TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Gergerlioğlu'nun kanun Meclis’e sunduğu kanun teklifinde, “Giresun’da 22 Ağustos Cumartesi günü etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dereler taştı. Selin ağır hasara yol açtığı Dereli, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. 23 Ağustos itibariyle Giresun'un Dereli İlçesi'nde meydana gelen selde ikisi asker en az altı kişi hayatını kaybettiği ve 10 kişinin ise kaybolduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü.  Selde dört köprü yıkıldı. Birçok ev ve iş yerine su ve balçık doldu. Çiftçinin fındığı sel suları götürdü. Onlarca hayvan telef oldu. İnsanlar evsiz kaldı”ğı anımsatıldı.

Giresun ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi için verilen kanun teklifinde, yurttaşların devlet desteğine ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Kanun teklifinde, “Bu pandemi döneminde devlet desteği olmadan Giresun’un yaralarının sarılması mümkün görülmemektedir. Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için bölgenin acil şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Bu sayede yetkililerce neredeyse tamamen çöktüğü söylenen altyapı yenilenebilecek ve halkımızın ekonomik anlamda acıları bir nebze olsun hafifletilebilecektir” denildi.