HDP Anayasa Komisyonu üyesi ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan ve devam eden HDP ve DBP’ye yönelik operasyonları değerlendirdi.

Ertan, “Sadece üyelerimiz değil bize selam veren herkese baskı yapılıyor. Üstelik operasyonlar delilden sanığa giden bir yaklaşımla yapılmıyor. Hukukta yeri olmayan uygulamalara maruz kalıyoruz. Tamamen siyasi operasyonlarla karşı karşıyayız”dedi.

Hüseyin Şimşek’in BirGün’de yer alan haberine göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) merkezli Kürt siyasal hareketine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan HDP ve DBP yöneticileri ile üyelerine yönelik operasyonlar kapsamında Ankara’da 14 isim gözaltına alındı.

Dün şafak operasyonu ile yapılan baskınlarda TEM şube ekipleri, evleri polis köpekleri ile aradı. Baskınlar sırasında HDP MYK üyesi Atiye Eren, HDP PM üyesi Bülent Durukan, Ankara Demokratik Alevi Derneği (ADAD) yöneticisi Sevgi Kişin Sazan, Rojava Derneği Ankara Şubesi Eş Başkanı Arif Yıldız, HDK üyesi Hüseyin Gevher, TUHAD-FED Temsilcisi Havva Özcan, HDP 7 Haziran ve 1 Kasım milletvekili adayı Şerif Oti, HDP üyeleri Yıldız Bahçeci, Nihat İldan, BES üyesi Deniz Akıl, Eğitim-Sen üyesi Mazlum Bircan ve DBP Yeni Mahalle Eş Başkanı Kadriye Ozgan gözaltına alındı.

HDP Anayasa Komisyonu üyesi ve Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, bir buçuk yıldır partilerine yönelik operasyonlar kapsamında 7 bin yönetici ve üyelerinin gözaltına alındığını, bunlardan büyük bir kısmının tutuklandığını söyledi.

Son 20 günde HDP ve DBP üyelerine yönelik operasyonlarda 305 kişinin gözaltına alındığını, 91'inin tutuklandığını, tutuklananlar arasında 7 belediye eş başkanı, 5 belediye meclisi üyesi ve 11 il, ilçe eş başkanının var olduğuna dikkati çeken Ertan, şu ifadeleri kullandı:

Arama kararlarını bile doğru düzgün gösterilmeden baskınlar yapılıyor. Ev halkına yönelik kötü muamele sürdürülüyor. Kısıtlılık kararı bulunan bir dosyada, daha ev baskını sürerken, Muş Valisi tarafından 'aramalar sonucunda FETÖ’ye ait kitaplar ele geçirildi' denildi. Arama tutanaklarında böyle bir şey bulunduğuna yönelik ifade ise geçmiyor. Bu yalan, yanlış açıklamalar algı operasyonlarına yöneliktir. Siyasi baskı araçları ile top yekun bir saldırı altındayız. Siyaseten yok olmamızı istiyorlar. Normalde beklenen şey iki siyasi parti arasındaki rekabetin hukuk boyutunda olmasıdır ama AKP yargıyı, polisi, valiliği kullanarak bu rekabeti yürütüyor. Halkın nazarında da bizler nazarında da bu operasyonların bir karşılığı yoktur.”