HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla'nın istifa etmesi gerektiği halde halen görevine devam etmesini Meclis’e taşıdı.

Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, herhangi bir siyasi partiden aday olan devlet memurlarının 1 Aralık 2018 tarihine kadar istifa etmesi gerektiğinin hatırlattığı soru önergesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla'nın AKP'den belediye başkanı adayı olduğunun altını çizdi.

Atilla'nın devlet memuru olarak görevine devam etmesinin yanı sıra, adayı olduğu siyasi partinin yerel seçim faaliyetlerini de belediye binasında gerçekleştiği vurgulandı.

'HERHANGİ BİR YASAL İŞLEM BAŞLATILDI MI?'

İleri Haber’in aktardığına göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplandırması üzere hazırlanan soru önergesinde şunlara yer verildi:

- AKP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve aynı zamanda bir devlet memuru olan Cumali Atilla, memuriyetten istifa etmiş midir?

- Cumali Atilla’nın AKP’nin adayı olduktan sonra belediye binasında tebrikleri kabul etiği doğru mudur?

-  Cumali Atilla’nın belediye binasında ve belediyenin imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarını yürüttüğü doğru mudur?

-  Cumali Atilla memuriyetten istifa etmişse neden hala belediye binasını kullanmaktadır? Bununla ilgili idari ve yasal bir işlem başlatılmış mıdır?

- Yerel seçimler için aday gösterilen kaç kişi devlet memurluğu görevini hala devam ettirmektedir? Bunlarla ilgili yasal bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise ne aşamadadır?

- Devlet kurumlarını, aday olduğu siyasi partinin çıkarları doğrultusunda kullanan kişiler hakkında yasal ve idari bir işlem başlatılmış mıdır?