HDP Eş Genel Başkanı Buldan ve dokuz vekil, 27 gündür açlık grevi yapan tutuklu HDP vekili Leyla Güven’e destek vermek amacıyla Grup Toplantı Salonu'nda iki günlük açlık grevi başlattı.

Açlık grevinin amacı, “İmralı’daki tecrit kaldırılsın” talebiyle 27 gündür tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Leyla Güven’e destek vermek.

Grup Toplantı Salonu'nda yapılan açlık grevi öncesinde kısa bir açıklama yapan Buldan, Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre şunları söyledi:

"Leyla Güven’in, 27 gündür Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için girdiği eyleme destek olmak istiyoruz. Bu sorun sadece Leyla Güven'in sorunu değil, sadece HDP'nin de sorunu değil. Bu sorun Türkiye'nin sorunu. Türkiye halklarının gündeme alması gerekiyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin tüm Türkiye halklarına yönelik olduğunu belirtmek isterim. Kürt sorunu çözülmeden hiçbir kaosun çözülmeyeceğine değinmek isterim. Sayın Öcalan üç yıldır ağır tecrit koşullarındadır. Biz de Meclis çatısı altında, yani en çok konuşulması gereken yer olduğu için bu açlık grevini bu çatı altında başlatmış oluyoruz.”

AÇLIK GREVİNE KATILACAK VEKİLLER

Pervin Buldan, Mithat Sancar, Serpil Kemalbay, Berdan Öztürk, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ve Erdal Aydemir.

Kaynak: Bianet