Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeni Şafak gazetesinin HDP’li Kars Belediyesi’ni hedef alan haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlıklı Yeni Şafak gazetesi haberindeki iddiaların tümü asılsızdır. Yeni Şafak, gerçeğin alenen çarpıtıldığı bir karalama operasyonunun öncülüğünü, iktidarın kalemşörlüğünü yapmıştır. Korona Virüs salgını sürecinde iktidarın ayrımcı ve beceriksiz süreç yönetimi sonucu mağduriyet yaşayan yurttaşlarla dayanışmanın önünü açmak amacıyla başlattığımız Kardeş Aile kampanyasını açıkça hedef almıştır” denildi.

HDP’nin açıklaması şu şekilde:

30 Nisan 2020 tarihli “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlıklı Yeni Şafak gazetesi haberindeki iddiaların tümü asılsızdır.

Yeni Şafak, gerçeğin alenen çarpıtıldığı bir karalama operasyonunun öncülüğünü, iktidarın kalemşörlüğünü yapmıştır. Korona Virüs salgını sürecinde iktidarın ayrımcı ve beceriksiz süreç yönetimi sonucu mağduriyet yaşayan yurttaşlarla dayanışmanın önünü açmak amacıyla başlattığımız Kardeş Aile kampanyasını açıkça hedef almıştır.

Belediye Eşbaşkanlarımız Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen’in öncülüğünde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kars’ta da yürütülen Kardeş Aile Kampanyası sonucunda işsiz bırakılan, geçinemeyen ailelerle dayanışma sağlanmıştır.

Kars Belediyemiz, virüsle mücadele konusunda da ilk günden bugüne öncü adımlar atmıştır. Belediye bünyesinde bir kriz masası oluşturulmuş, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yürütülmüştür.

Halk sağlığını korumaya yönelik dezenfekte işlemleri ilk günden bu yana aralıksız sürdürülmüştür. İhtiyaç sahibi ailelere hijyen malzemeleri dağıtılmış, çok dilli afiş çalışması yapılmış, belediyenin ekilmeyen tarım arazileri ekilmiş, çiftçilere tohum desteği sağlamak üzere çalışmalar başlatılmıştır.

65 yaş üstü yurttaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için seferber olunmuştur.

İşte iktidarı rahatsız eden, tüm Türkiye halklarının büyük bir ilgiyle katılım gösterdiği Kardeş Aile Kampanyamız ve Kars Belediyemizin bu özverili çalışmalarıdır.

Halkların Demokratik Partisi ve temsilcileri aleyhine yayın yapmak adına gazetecilik meslek etiğini ve onurunu hiçe sayan Yeni Şafak gazetesi, bir kez daha haber kisvesi altında yeni yalanları dolaşıma sokmuştur.

İktidara hizmet amacıyla yapılan bu kasıtlı ve manipülatif yayımı yapan Yeni Şafak gazetesini en sert şekilde kınıyoruz.