HDP Merkez Yürütme Kurulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Açıklamada, “İçişleri Bakanı sıfatıyla bir AKP militanı ve söylem tetikçisi olarak çalışan kişi, siyaset adabını da insani edebi de uzun süredir bir kenara bırakmıştır. Bugün bir kez daha Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai Temelli’yi hedef göstererek ve hakaretler ederek İzmir’de konuşan bu kişinin seviyesine inmek siyaseten de insani olarak da mümkün değildir. Bu seviyesizliği en sert biçimde kınıyor ve protesto ediyoruz” denildi.

HDP’nin ‘Adap ve edep’ başlıklı açıklaması şu şekilde:

İçişleri Bakanı sıfatıyla bir AKP militanı ve söylem tetikçisi olarak çalışan kişi, siyaset adabını da insani edebi de uzun süredir bir kenara bırakmıştır.

Bugün bir kez daha Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai Temelli’yi hedef göstererek ve hakaretler ederek İzmir’de konuşan bu kişinin seviyesine inmek siyaseten de insani olarak da mümkün değildir. Bu seviyesizliği en sert biçimde kınıyor ve protesto ediyoruz.

Küfürbazlığı ve kadına hakareti bir erdem sanan bu kişinin dili ve üslubudur esas zehirli olan. Kaybetme korkusu ile akıl ve izan melekelerini yitirmiş olan bu kişi tarihe kara bir leke olarak kaydedilecektir.

Tarihimiz, bu tür davranışlarla kendisini padişahın yerine hazırlayan örneklerle doludur. Kendi iç kavgasını ve koltuk mücadelesini sürdürmek, başarısızlığını örtmek için kullanılan bu üslup Türkiye toplumunun asla hak etmediği bir düzeydedir.

Demokrasi kültüründen zerre kadar nasibini almamış olan bu kişi, toplumda gerginlik yaratarak, söylem kışkırtıcılığı yaparak insanları birbirine düşürme ve düşman etme gayretindedir. Akıl ve vicdan sahibi her yurttaşımızın bu kişinin yapmak istediklerini anladığını biliyoruz.

HDP seçmenleri ve Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklarımız bu hakaretleri birer birer unutmamak üzere hafızalarına kaydetmektedirler. Hakaret ve küfürlerin cevabı önce 31 Mart’ta sandıklarda verilecektir.