Listelerinde en fazla kadın adaya yeren ve belediye başkanlığı için de her yerde bir kadın ve bir erkeği eşbaşkan adayı gösteren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Küçükçekmece’de sadece kadınlar için ‘Kadın Seçim Bürosu’ açacak.

Halkların Demokratik Partisi, Pazar günü HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder’in de katılacağı kahvaltıdan sonra Küçükçekmece’nin Kanarya mahallesinde Kadın Seçim İrtibat bürosunun açılışını yapacak.

 14.00’da açılışı yapılacak olan Kadın İrtibat Bürosu’nu çok önemsediğini vurgulayan HDP Küçükçekmece Belediye Eş Başkan adayı Hatice Altınışık Demokrat Haber’e şöyle konuştu:

“KENTİMİZİ DE KENDİMİZİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ”

Erkek egemen kapitalist sistem kadınları kentlerde siyasal, sosyal, toplumsal ve ekonomik birçok alanda dışlıyor. Kadınlar kent yönetimlerinde yer alamıyor, ücretli ya da ücretsiz çalışsa da kadınların ev içi emeğinin yükü artıyor. Kadınlar yerel hizmetlerden yararlanamıyor.

Biz HDP olarak, kadın dayanışması ile erkek egemen zihniyete dayanan toplumsal hayatımızı dönüştürmeyi, kadınların da kentini ve kendini yöneteceği özgür kentleri savunuyoruz.

Yerel örgütlerimizde seçimler için aday belirleme, meclis üyesi belirleme sürecimiz fermuar sistemi ile yani bir kadın-bir erkek şeklinde, eşbaşkan ve meclis üyeliği adayları belirlendi. Seçim çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Kadın Seçim Büroları ile bu ilkemizi sürdürüyoruz.

Kadınlar seçim çalışmalarında, mahallelerde ve ilçelerde oluşturulan Kadın Meclislerimizde söz, yetki ve kararları ile siyasal, toplumsal hayata dahil olacaklar. HDP kadınları sadece seçim dönemlerinde muhatap almıyor, siyasetin öznesi olmaya söz, yetki ve kararları ile yerel yönetimlerde yer almaya çağırıyor. (Kadir Kaçan / Demokrat Haber)