HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hükümette yaşanan değişikliği çözüm süreci açısından değerlendirdi: Hükümetin yaklaşımı değişmez ancak Yalçın Akdoğan bir testten geçecek.

Bugün kurulan 62. Hükümet'in 2015 genel seçimlerine gidilirken en önemli gündemleri arasında çözüm süreci olacak. Sürecin başlangıcından bu yana hükümet içindeki en önemli yürütücüsü durumunda olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kabine dışı kalmasının ardından bu pozisyonda artık yeni bakan Yalçın Akdoğan'ın olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Radikal’den Barış Avşar, HDP'nin bu yeni görevlendirme hakkındaki ilk değerlendirmesini Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye sordu.

Hükümetin çözümle ilgili tutumunun ve kararının karakteristik olduğunu ve herhangi bir değişikliğe uğramasını beklemediklerini belirten Kürkçü, "Ancak Akdoğan’ın Atalay’dan daha dar bir yerden sürece baktığını ve bir önceki dönemde de topyekun imha zihniyetini yansıttığını biliyoruz. O yüzden şimdi Atalay'ın rolüne geçmesi kolay olmaz. Atalay daha kamuoyuna daha uzlaşmacı olarak yansıyordu ve müzakereci taraf olarak bizce de böyle görülüyordu. O neyin olmayacağını değil neyin olacağını konuşuyordu. Akdoğan şimdi böyle bir testten geçecek. Atalay’ın ayakkabısını giyebilecek mi? Onu bekleyip görmek gerekir..." diye konuştu.