HDP Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ya baş eğecekler ya da baş verecekler' açıklamasına ilişkin, "Hayır boyun eğmeyeceğiz. Dik duracağız, demokratik siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Nasıl 7 Haziran'da Tayyip Erdoğan'ın iktidarını alaşağı ettiysek demokratik siyasi mücadeleyi büyüterek bir kez daha boyun eğmeden onları devireceğiz" ifadesini kullandı.

HDP Antalya 1'inci olağanüstü kongresi Kepez İlçesi'nde yapıldı. İl Eşbaşkanlığı'na İhsan Nergis ve Songül Şarklı'nın tek listeyle aday olduğu kongreye HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve HDP Parti Meclis üyeleri ve kongre delegeleri katıldı.

Kongrede konuşan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına karşı mücadele etmenin 'vatana ihanet' olarak görülemeyeceğini belirtti.

Oluç, "Vatan, Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı değildir. Vatan, bu topraklar üzerinde yaşayanlarını ortak iradesidir. Yaptığınız, zulme ve baskıya karşı dik duruş, ihanet değil, demokratik siyasettir" dedi.

Bu mücadelenin dünya tarafından da algılanmaya başlandığını kaydeden Saruhan Oluç, bunun karşısında hem içeride hem de dışarıda savaşan bir iktidar olduğunu öne sürdü.

"Zulümle abat olamazsınız. Er ya da geç bu zulmünüz yıkılacak" diyerek konuşmasına devam eden Oluç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cizre, Sur ve Nusaybin'le ilgili sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporlara ilişkin eleştirilerini hatırlattı. Oluç, "Size karşı rapor yayımlıyorlar. Kürdistan coğrafyasında insanlık suçu işliyorsunuz. Bu insanlık suçu sonunda yargılanacaksınız" ifadelerini kullandı.

Bunun karşısında yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vatandaşlıktan atılmakla tehdit edildiklerini belirten Oluç, "Hiçbirimizi atamazsınız. Bu tehditleriniz boş. Vatandaşlıktan atsanız da her yerde bunları anlatacağız" diye konuştu.

(Kaynak: Cumhuriyet)