Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, silahlı saldırının düzenlendiği İzmir’e giderek, parti binası önünde açıklama yaptı.

Deniz Poyraz’ın ailesine başsağlığında bulunan Buldan, "Elbette acımız büyük, elbette Deniz yoldaşımızın, arkadaşımızın bugün şehadeti ile birlikte yüreğimizin yandığını ama başımızın dik olduğunu herkesin bilmesini isteriz. Ben, başta Deniz’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, partili arkadaşlarıma ve hepimize başımız sağ olsun" dedi.

'ELİNE SİLAH VERENLERİ BİLİYORUZ'

Buldan'ın açıklamaları şöyle:

Bu cinayetler ilk değil, biz bu cinayetleri, bu hikayeleri, bu filmleri çok gördük, çok seyrettik. Ama bize biat edeceksiniz diyenlere karşı, bizim önümüzde diz çökeceksiniz diyenlere karşı, asla ve asla onurumuzdan taviz vermedik, asla ve asla diz çökmedik, boyun eğmedik. Bundan sonra da diz çökmeyeceğiz, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.

“KATLİAM İÇİN YOLLANDI “

Bugün buraya büyük bir katliamı gerçekleştirmek üzere bir katil yollandı. Ama şans eseri, tesadüfen sadece içerde Deniz vardı. Arkadaşlarımız yarım saat sonra buraya gelmiş olsalardı, o katil yarım saat sonra buraya gelmiş olsaydı, bugün bu kentte büyük bir katliam gerçekleştirilmiş olacaktı. Herkesin gözü önünde, elinde silahla hatta bir değil, 3 kişinden bahsediliyor. 3 kişinin buradaki güvenlik güçlerinin gözü önünde, bu apartmanın içerisine girmesi, öyle başlı başına kolay bir olay değil, kolay bir mesele değil. Çok organize, çok planlı, kesinlikle katliam yapmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz ve bu katilin arkasında azmettirici, emir verici, eline silah verenin de kim olduklarını da biliyoruz. Çünkü biz bu oyunlara yabancı değiliz. Yıllardır söylüyoruz, yıllardır haykırıyoruz, bu ülkede işlenen bütün cinayetler planlıdır, organizedir. Ve bugün bunlara bir tane daha eklendi.

“ERDOĞAN’IN TEHDİTLERİNİ HATIRLATTI”

‘Bu daha iyi günleriniz’ diyen Cumhurbaşkanı, size sesleniyoruz: Bu daha iyi günleriniz derken, siz bu günleri mi kast ediyordunuz? Daha bu iyi günleriniz derken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu katliamı gerçekleştirileceğini biliyor muydunuz? Elbette ki biliyordunuz. Çünkü bu ülkede uçan kuştan bile haberiniz var. Bu ülkede, HDP'liler nerede nefes alıyor, ondan bile haberiniz var. Ama bugün bu binaya giren, elinde silahla giren, katliam gerçekleştiren, bu katilin kimler tarafından organize edildiğini bize açıklamak zorundasınız.

“HDP'Yİ HEDEF GÖSTERENLER SORUMLU”

Sorumlular elbette bu ülkeyi yönetenlerdir ve onun küçük ortağı MHP'dir. Her gün televizyonlarda, grup toplantılarında HDP'yi hedef gösterenler, hazmedemeyenler, kriminalize edenler, bu işin düpedüz sorumlulardır. Ve şu çağrıyı yapmak istiyoruz: Bu cinayetin arkasında kim varsa, kimler varsa, acilen açığa çıkarılmalı, bu olay soruşturulmalı, katiller yargılanmalıdır. Şimdi hiç kimse bize bu yakalanan katilin, akli ‘akli dengesi yerine değildi’ zırvalamasını yapmasın, kabul etmiyoruz. Biliyoruz, eminiz, birkaç gün sonra bu katil için ‘akli dengesi yerinde değildi’ diyecekler. Artık bizim bu yalanlara karnımız tok. Hiç kimse bu zırvalama içerisine girmesin. Böyle yalanları uydurmasınlar. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var huzura. Ama sizlerin bu planlarıyla, bu cinayetleriyle, bu katliamlarıyla bu ülke huzura kavuşamıyor, kavuşamıyor. Biz barış dedikçe siz katlediyorsunuz, biz adalet dedikçe siz tutukluyorsunuz, biz demokrasi dedikçe siz faşizmi yükseltiyorsunuz. Yeter artık yeter artık yeter artık.

“DENİZ’E SÖZ VERİYORUZ”

Ama Allah şahidimiz olsun ki Deniz'in bize bıraktığı miras asla yere düşmeyecek, bize bıraktığı bayrak asla yere düşmeyecek. Deniz’in o gülen yüzü her zaman gözlerimizin önüne gelecek, bizim mücadele azmimiz olacak. Deniz’e de söz veriyoruz, sevgili ailesine de söz veriyoruz, adalet önünde mutlaka ama mutlaka bunun hesabı soracak. Katiller hesap verecek.

“PROVOKASYON ÇADIRLARI KALDIRILMALI”

Tam bir buçuk yıldır, il binamızın önünde bir çadır kurulmuş, her gün arkadaşlarımız bu çadırın provokasyon zeminine açık olduğunu belirtmelerine rağmen, valiliğe başvuru yapmalarına rağmen, emniyete bildirmelerine rağmen, burada bir şeyler organize edildiği söylemelerine rağmen, hiçbir şekilde önlem alınmamış ve bu çadır kaldırılmamış. Biz biliyoruz ki bütün organize işler bu tür durumlarda ortaya çıkar. Bir an önce, başta bu çadır olmak üzere, bütün il örgütlerimizin önündeki çadırlar, acilen kaldırılmalıdır. Biliyoruz ki bu çadırlar provokasyonlara açık zeminler yaratıyor. ,

“TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Buradan bir kez daha uyarıyoruz: Artık bir Deniz daha kaybetmeye tahammülümüz yok bizim. Biz çocuklarımızı, evlatlarımızı, kardeşlerimizi sokaklarda bulmadık. Her kaybedilen canın, her toprağın altına düşen canın arkasında binler var, milyonlar var. Deniz’in arkasında da ailesi var, yoldaşları var, partili arkadaşları var, bizler varız. Yazıktır, günahtır, yapmayın diyoruz. Bir an önce bütün sorumluların mutlaka ama mutlaka açığa çıkarılması ve aydınlatılması, cezalandırılması talebimizi yineliyoruz. Şu unutulmasın ki, Deniz’e sıkılan kurşun, sadece Deniz’in şahsına sıkılan bir kurşun değildir."

“YAN YANA GELME ZAMANI“

Parti binamıza girilen ve orada yapılan katliam sadece HDP’ye yönelik bir katliam değildir. Bugün tüm demokrasi güçlerine, demokrasiyi savunanlara sıkılan bir kurşundur, bu böyle biline. O yüzden şimdi yan yana gelme zamanıdır. Kenetlenme zamanıdır. Bu faşizme hep birlikte dur deme zamanıdır. Demokrasi ve adalet mücadelesini hep beraber yükseltme zamanıdır. Kimse bize ‘Başsağlığı diledik, telefon açtık, tweet attık, onların yanında duruyoruz’ demesin. Bugün işte tam da bir araya gelme zamanıdır. Yan yana olma zamanıdır. Herkesin burada olma zamanıdır. Bugün bize yapılan yarın mutlaka ama mutlaka size yapılacaktır. Bunu hiç kimse unutmasın. Deniz kızımıza söz veriyoruz, bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz. Senin katillerin yargılanacak ve bu ülkeye adaleti de demokrasiyi de senin güzel gülüşün getirecek, bunu hiç kimse unutmasın. Bir kez daha hepinizin başı sağ olsun diyorum ve acınızı paylaşıyorum.”

BİNADA İNCELEME

Buldan’ın açıklaması, “Denize sözümüz barış gelecek” sloganıyla sona erdi. Açıklama ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve partililer il binasında incelemelerde bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı