Sedat Yiğit / Demokrat Haber

HDP, devletten milyonlarca lira hazine yardımı alan diğer partilerden çok farklı bir seçim çalışması yürütüyor. Seçim çalışmalarını bisikletlerle yürütecek olan HDP, imkanı olmayanların da faliyetlere katılabilmesi için parti dostlarına yedek bisiklet alıp gelin çağrısı yapıyor.

HDP, seçim çalışmalarında hem doğaya az zarar vermeyi, spor yapmayı, hem de eğlence ve neşeyi ön planda tutacak. Seçim çalışmalarını yürüten organizasyon, 'Eğlence ve neşenizi yanınıza almayı unutmayın' diyor.

Kadıköy'de 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan organizasyon, Yoğurtçu Parkı - Bostancı - Bağdat Caddesi - Yoğurtçu Parkı güzergâhında olacak.

HDP'nin açıklaması şöyle:

"Kadıköy'de yürüteceğimiz seçim çalışmalarımız sırasında ses aracı ve ulaşım aracı olarak bisiklet kullanacağız. Süslediğimiz bisikletlerimizle Kadıköy sahil şeridindeki bisiklet yolu ve ara sokaklarda seçim propagandamızı yapmamız bir yandan seçim çalışmalarımız sırasında doğaya daha az zarar vermemize yardımcı olacak, diğer yandan yoksulların yoksul partisi HDP'nin seçim çalışması yapabilmesi sağlayacaktır. Ayrıca seçim çalışmalarını yürüten bizlerin sağlığını koruyarak kondisyonunu arttırması açısından olumu olacaktır, malum umuda yolcukluk uzun ve kondisyon isteyen bir maraton."