HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Başbakan Erdoğan'ın "HDP Meclis'te olmamalı" sözüne sert yanıt verdi: "HDP sizin oylarınızla ve desteğinizle mi geldi ki gideceğini size sorsun? Gitmesine ve yerinin neresi olduğuna siz hangi hakla karar verirsiniz? Paniğiniz nedir, koltuğunuzun gideceği korkusuna mı kapıldınız? Bu telaş niye?"

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Bahçelievler'deki seçim bürosunun açılışında konuşan Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önemli bir sürece girildiğini, bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın paniğe kapıldığını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın "HDP Meclis'te olmamalı" sözlerine sert yanıt verdi:

"HDP sizin oylarınızla ve desteğinizle mi geldi ki gideceğini size sorsun? Gitmesine ve yerinin neresi olduğuna siz hangi hakla karar verirsiniz? HDP bu zamana kadar dişiyle tırnağıyla, alanlarda, sokaklarda, yaşamın ve üretimin nabzının attığı her yerde, kanıyla canıyla ve ödediği bedellerle bir güç oldu, bir siyasi irade oldu. HDP siyasete bu koltuklarla gelmedi ama siz bu siyasete koltuklarla giriyorsunuz. O koltuklara yapışıyorsunuz ve o koltuklar altınızdan çekildiğinde bir hiçsiniz. Sayın Başbakan'a bu gerçeği bir kere daha hatırlatıyoruz. Paniğiniz nedir, koltuğunuzun gideceği korkusuna mı kapıldınız? Bu telaş niye?"

Seçim kampanyasının başında aktivistlerin "Panik yok, Selahattin Demirtaş var" diye slogan ürettiğini söyleyen Yüksekdağ, "Biz gayet rahatız ama sayın Erdoğan sizin bu paniğiniz niye? Korktunuz mu, ürktünüz mü? Gerçek bir seçenekle karşı karşıya kaldığınız için mi? Tabi bu soruya cevap veremezler" dedi.

Yüksekdağ, egemenlerin telaşını derinleştirmek için daha güçlü ve samimi seçim kampanyası yürütme çağrısı yaptı.

ROJAVA'YA HUZUR YOKSA SİZE DE YOK

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani’ye yönelik saldırılarını hatırlatan Yüksekdağ, “Kobane’deki güçleri destekleyen bütün emperyalist güçlere ve gerici diktatörlere sesleniyorum. En başta da Türk devletine sesleniyorum, çetecilere verdiğiniz desteği geri çekin. Rojava’ya huzur yoksa size de yok, Rojava’ya barış yoksa size de yok” diye konuştu.

Yüksekdağ, ekledi: “Biz İstanbul’daki sesimizle Kobane’deki direnişi solumaya devam edeceğiz.”

Yüksekdağ, “Musul’daki konsolosluğunuzu çetecilerin karargahı haline getirerek, halklar arasına duvar ören AKP elbet bunun hesabını verecek. Siyasi iktidarlar ve diktatöryal güçler IŞİD gibi vahşi çetelere destek vermenin utancını taşıyacak” ifadelerini kullandı.

ROJAVA BÖLGE DEVRİMİNİN MEŞALESİDİR

Gazze ve Kobani’ye yönelik saldırıların aynı karanlık anlayışın ürünü olduğunu belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Ortadoğu ve Mezopotamya'da bu karanlık zihniyete ve saldırganlığa karşı yükselen Rojava devrimimiz, aynı zamanda bölge devriminin de meşalesi olacaktır. Artık Ortadoğu ve Mezopotamya'da halkın iktidarı yükselmeye başladı. Rojava devrimini savunarak, o devrim ruhunu tüm bölgeye yayarak bu iradeyi daha da güçlendireceğiz." (ANF)