Halkların Demokratik Partisi (HDP) TBMM Grup Yönetimi, Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir apartmanın bodrum katında 23 Ocak’tan bu yana ambulans bekleyen yaralılar ve cenazelere ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, cenazeler hastanelere nakledilmediği sürece demokratik tepkilerin artırarak devam edeceği belirtildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Cizre’de özel harekâtçılar tarafından yapılan bombardıman sonucu bir binanın bodrum katında mahsur kalan ve bugüne kadar kurtarılmayı bekleyen sivil yurttaşlarımızın yedisi yaşamını yitirmiş, geriye kalan ve büyük çoğunluğu yaralı olan yurttaşlarımız ise hala kurtarılmayı beklemektedir. “Vahşet Bodrumu”nda mahsur kalan yurttaşlarımızın hastanelere nakledilmesi için demokratik mücadelemiz sürmektedir.

“Yaptığımız tüm görüşmelere rağmen yaralıların ve cenazelerin hastanelere nakledilmemesinden ötürü milletvekillerimiz açlık grevine başlamıştı. Partimizin yetkili organlarında yapılan değerlendirmeler neticesinde, sürdürülen açlık grevi eylemlerimiz dönüşümlü olarak, “Vahşet Bodrumu”ndaki yaralılar ve cenazeler hastaneye nakledilene kadar devam ettirilecektir.

“Vahşet Bodrumu”ndaki yaralılar ve cenazelerin bekletilişinin onuncu günü, açlık grevi eylemlerimizin altıncı günü, “Vahşet Bodrumu”ndan haber alamamamızın üçüncü gününde, Grup Başkanvekilimiz Sayın Çağlar Demirel, Muş Milletvekilimiz Sayın Ahmet Yıldırım ve Hakkâri Milletvekilimiz Sayın Nihat Akdoğan açlık grevini devralmışlardır.

“Bu itibarla, “Vahşet Bodrumu”ndaki yaralıların ve cenazelerin bir an önce hastanelere naklinin gerçekleştirilmesi ile ilgili hükümet sorumluluğunu tekrar hatırlatıyor, sonuç alınamadığı sürece demokratik tepkimizi arttırarak sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi’nde 23 Ocak günü bir eve havan topu isabet etmesi sonucu, 31 kişi Cudi Mahallesi Bostancı Sokak No: 23’te bulunan apartmanın bodrum katına sığınmıştı.

31 kişiden yedisi hayatını kaybetmiş, 15’i yaralı 24 kişi ise sığındıkları bodrum katında kurtarılmayı bekliyor.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir de yaralıların hastaneye ulaştırılması için 27 Ocak’ta açlık grevine başlamıştı.