Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Sur ve Silvan belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beştaş, “Hükümet kayyum ile halkın iradesini, seçimleri reddediyor. Belediye başkanları sonuçta. Hükümet seçim sonuçlarını, seçmen iradesini reddediyor. Cumhurbaşkanlığı’na da, Meclis’e de kayyum atansın o zaman. Seçimlerin ne kadar ‘gereksiz’ olduğunu ortaya koyan uygulama olmuştur. Asla demokratik hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyor” dedi.

HALK KENDİ HAKKINI SAVUNACAK

ANF’de yer alan habere göre, Beştaş’ın açıklamaları şöyle:

"Bir memur olarak gelip yüzde 60, yüzde 70, yüzde 90 oy almış birinin görevini yapamayacağı bellidir. Başkanlar, meclis üyeleri, halk kayyumları tanımayacaktır. Hükümet kendi iradelerini yok sayıyorsa halk da kendi hakkını, hukukunu savunacak. Asla yenilir yutulur adım değildir.

"Kayyum meselesi Meclis’e geldi; oradaydık. Dört partinin uzlaşısı ile kayyum geri çekildi. Ancak hükümet KHK ile geçirmiştir. Tek satırına dokunulmadan, virgülü değiştirilmeden aynısı KHK ile geçirilmiştir; ibret vericidir.”

"Tablo ağırlaşıyor.  Hükümet büyük bir panik ve hezeyan içinde. Çok büyük hatalara imza atıyorlar. Büyük hukuksuzluklara, keyfiyetlere imza atıyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu anti-demokratik tablo, git gide ağırlaşıyor.”