HDP’nin karar organları büyük kongre takvimini belirlemek için toplantılar almaya başladı. Bugün toplanan PM’den sonra MYK üyeleri bir araya gelerek, kongrenin tarihini netleştirecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ocak ayında başlayacak olan 3. Olağan Büyük Kongre takvimini masaya yatırıyor. Resmi olarak Ocak ayı itibariyle bir yıl süreyle gerçekleşmesi gereken büyük kongre için bir süredir tartışmaların devam ettiği HDP, bu tartışmaların sonucu bugünkü toplantılarla netliğe kavuşturulacak.

Hafta başında tüm milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen kapalı grup toplantısından sonra bugün de kongre kararıyla yetkili Parti Meclisi (PM), Genel Merkez’de toplandı. Akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen PM toplantısının ana gündemlerinden birisi Ocak ayı itibariyle başlayacak olan kongre takvimi.

Parti Meclisi toplantısının sona ermesinin hemen ardından da Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanarak çıkacak sonuçlar ışığında kongre takvimi için net kararını verecek.

Olası bir erken ya da baskın seçim kararına karşı kongrenin Ocak ayında yapılmasının da gündemde olduğu HDP’de bir diğer seçenek ise, tutuklu milletvekillerinin yargılanma süreçlerinden kaynaklı kongrenin 2018 ortalarına doğru yapılması. Tüm bu olasılıkların bugünkü toplantıların ardından kararlaştırılmasıyla birlikte 3. Olağan Büyük Kongre’nin tarihi de netleşecek.

Kongre öncesinde yapılacak olan merkezi konferansla yeni dönemin politikaları belirlenecek.

Kaynak: Özgürlükçü Demokrasi