Halkların Demokratik Partisi (HDP) yurtdışında yapacağı seçim kampanyasına Pazar günü Berlin'de başlayacak.

BBC Türkçe'den Cem Sey'in haberine göre; partinin eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Berlin'de yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına bir otelde seslenerek, 7 Haziran Genel seçimlerinde HDP'ye destek vermelerini isteyecek.

Toplantı öncesinde Demirtaş, kısa süre önce Berlin'de kurulan Halkların Demokratik Platformu (HDP Berlin) Yürütme Kurulu üyeleriyle buluşacak.

HDP Berlin Yürütme Kurulu Üyesi Hilmi Kaya Turan, sadece Almanya'da Türkiye seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip yaklaşık 1,4 milyon kişi yaşadığına dikkat çekiyor.

Turan'a göre, bu seçmenlerin büyük kısmı bugüne kadar oy kullanmıyor ve HDP bu seçimde bu potansiyeli harekete geçirmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Almanya'da kurulan 500 sandıktan çıkan oyların yüzde 68,63'ünü Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 7,63'ünü ise Selahattin Demirtaş toplamıştı.

CHP ve MHP'nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun oy oranıysa yüzde 23,74 olmuştu.

Seçime katılım oranı ise toplam 111 bin 933 oyla sadece yüzde 8,15'te kalmıştı.

Berlin ziyareti sırasında Selahattin Demirtaş, Alevi Cemaati temsilcileriyle de görüşecek.

Ayrıca HDP Eşbaşkanı'nın Almanya Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi ve aynı gün Berlin'de bulunacak olan PYD Başkanı Salih Müslim'e de biraraya gelmesi planlanıyor.