HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve parti yöneticileri 43 ülkenin büyükelçi ve temsilcileri ile çeşitli konularda fikir alışverişinde bulunmak üzere akşam yemeğinde bir araya geldi.

Ankara Hilton Otel’de yapılan toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü, DTK  Eşbaşkanı Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Kamran Yüksek, HDP yöneticileri ve milletvekillerinden oluşan heyet ile 43 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarı katıldı.

HDP yetkilileri, askıya alınan çözüm süreci, özerklik meselesi, başkanlık ve anayasa tartışmaları ve Suriye konusunda diplomatları bilgilendirecek.

Dış kamuoyunu bir de HDP cephesinden anlatmayı hedefleyen toplantıların ilki dün İstanbul’da, yabancı basın yayın organlarının temsilcileriyle gerçekleştirilmişti.

Toplantıda seçim sonuçları ve Ortadoğu’da yaşanan son gelişmeler gibi konularda fikir alışverişinde bulunulacağı öğrenildi.