Mersin'de HDP'ye yönelik saldırıların ardından konuşan  HDP Mersin İl Eşbaşkanı Günbat, "Saldırıları AKP tertipliyor" dedi.

'AKP'NİN IRKÇI SÖYLEMLERİYLE SALDIRILAR ARTTI'

Özgür Gündem'de yer alan habere göre Selman Günbat, HDP'ye yönelik saldırıların AKP iktidarının ırkçı söylemleri ile artığına dikkat çekti. Günbat, "Mersin provokasyonlar şehri haline getirilmek isteniyor" diyerek, seçim atmosferine girdikleri günden bu güne herhangi bir provokasyona gelmeyeceklerini belirttiklerini ve sürekli sağduyu çağrısı yaptıklarını belirtti.

Yapılan saldırıların polisten bağımsız olmadığını ifade eden Günbat, "Özellikle birileri bizi MHP ile karşı karşıya getirmek istiyor" dedi. Saldırıların AKP'den bağımsız yapılan saldırılar olmadığını söyleyen Günbat, "Mersin'de barışı inşa edeceğiz. Saldırılara karşı sağduyumuzu koruyacağız" dedi.

'SALDIRILAR TEK ADAM İKTİDARINA KARŞI OLDUĞUMUZ İÇİN GERÇEKLEŞİYOR'

HDP Mersin Milletvekili adayı Özlem Şen de, "Bu saldırılar Türkiye'de tek adam iktidarlığına karşı olduğumuz için gerçekleşiyor" dedi. Seçim startını verirken güler yüzlü ve eğlenceli bir seçim çalışmaları yapacaklarını belirttiklerini hatırlatan Şen, "Bundan sonra da güler yüz ve eğlenceli bir seçim çalışması yapacağız ve provokasyonlara gelmeyeceğiz" dedi.

MERSİN'DEKİ SALDIRILAR

Mersin'de önceki gün Silifke ilçesinde yapılan saldırının ardından dün de Toroslar İlçesinde bulunan HDP merkezi seçim bürosuna saldırı düzenlendi. Gerçekleşen taşlı saldırılarda seçim bürolarının camları kırıldı.