1 Kasım seçimleri için “Saray yenilecek, halk kazanacak” diyerek HDP’ye desteğini açıklayan aydın, sanatçı ve sosyalistleri “Yargılanacaksınız” diyerek tehdit eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yanıt geldi. HDP’ye desteğini açıklayan isimlerden biri olan Mücella Yapıcı, “Bu tehdidi ciddiye almıyorum” dedi

Sendika.Org’a konuşan Yapıcı,  asıl sorunun yargılanmak değil vicdanını kiraya verenler tarafından idare edilmek olduğunu ifade etti. En temel hakkını kullanarak HDP’ye destek açıklamasına imza attığını belirten Yapıcı, “Alışkınız. İktidarda akıl, şuur kalmadı. Korkutma, yıldırma, sindirme hamlesidir bu. Asıl yargılanması gerekenler bugün iktidarda olanlardır” ifadelerini kullandı.

Yapıcı, bu sözleri bir partinin genel başkan yardımcısından duymanın da ülkeye yaşatılanın diktatörlük olduğunun göstergelerinden olduğu belirterek “Yargılanmaktan korkmuyorum. Yargılanmaktan çok bu akılla yönetilmekten, vicdanını kiraya vermişler tarafından idare edilmeye devam etmekten korkuyorum” dedi.