Halkların Demokratik Partisi, Türkiye genelinde il ve ilçe başkanlıklarına yapılan saldırılara dair açıklama yaptı.

HDP’nin Twitter hesabı üzerinden paylaşılan bilgi notunda, “Yetkililerin telefonlarımıza çıkmaması saldırıların kimler tarafından himaye ve teşvik edildiğini gösteriyor. Bu saldırılara yönelik tedbir almayanlar bu provokasyona fırsat veriyor” ifadeleri kullanıldı.

HDP’den yapılan açıklama şöyle:
 
“Bu gece İstanbul, Beykoz, Bayrampaşa, Eyüp, Bağcılar, Üsküdar, Kartal’da; Erzincan’da, Ankara Yenimahalle’de;  Çanakkale ve Kocaeli’nin Darıca’da ve birçok yerde saldırılar oldu.

Yetkililerin telefonlarımıza çıkmaması saldırıların kimler tarafından himaye ve teşvik edildiğini gösteriyor. Bu saldırılara yönelik tedbir almayanlar bu provokasyona fırsat veriyor.

Bu saldırılara rağmen partisine sahip çıkan, direncini kırmayan halkımıza ve yöneticilerimize destek mesajı gönderiyor, tedbirli davranmalarını önemle iletiyoruz”
 
Öte yandan HDP Kars Milletvekili ve Sözcüsü Ayhan Bilgen, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “ Parti binalarımıza yönelik saldırıları önlemeye yönelik tedbir almayanlar bu provokasyonlara fırsat vererek ne elde etmeye çalışıyor?” ifadelerini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş’ta saldırılara tepki göstererek, “Ülkenin her yerinde HDP binaları hedef alınıyor. Irkçı-gerici güruhlar polis gözetiminde parti binalarını talan ediyor,  yağmalıyor.Bu ülkede tüm katliamların tek sorumlusu kuruluşundan beri tekciligi, asimilasyoncu politikaları dayatan devlet anlayışıdır” dedi.
 
(Haber Merkezi)