Halkların Demokratik Partisi (HDP), son kongresinde aldığı karar doğrultusunda planladığı Strateji Kurulu oluşturuldu.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, sosyolog Azad Barış, önceki dönem Parti Sözcüsü Günay Kubilay ile Halide Türkoğlu ve Ayfer Demirel’den oluşan kurul sekretaryası, ilk toplantısını 13 Nisan’da gerçekleştirdi.

Mezopotamya’dan Berivan Altan’ın haberine göre, partinin yeni dönem politik hattını belirleyecek Kurul’un, her hafta bir araya gelerek önerilerini hazırlayacak. Kurul, HDP’nin kısa, orta ve uzun vade de politikasını belirleyecek.

İLK STARETJİ METNİ

Kurul, aynı zamanda “Hafıza Merkezi” işlevi görecek. Geçmişte yapılanlar ve bugün yapılacak olanlar arasında ilişki kurmayı üstlenen Kurul, hazırladıkları ilk strateji metnini, Pazar günü gerçekleştirilecek olan Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) toplantısına sunacak.

POLİTİK HATTI BELİRLEYECEK

Kurulun genişletilmesiyle birlikte “Demokratik Ulus, Radikal Demokrasi, Demokratik Cumhuriyet” kavramları üzerinden sınıfsal ve toplumsal tartışmalar yürütülecek. Belirlediği politik hatlar MYK, Parti Meclisi (PM) ve partinin karar mekanizmalarına da aktarılacak. Oluşturulan sekretarya, aynı zamanda Strateji Kurulu’nun genişlemesi ve gelişmesi çalışmalarını da yürütecek.

DANIŞMA MECLİSİ ÇALIŞMALARI

Kurul, ayrıca Danışma Meclisi’nin oluşturmasını da sağlayacak. Danışma Meclisi de Türkiye’de radikal demokrasiyi benimseyen, “Demokratik Cumhuriyet” inşasında çalışma yürütmek isteyen yazar, akademisyen, sanatçı ve aydınlardan oluşacak. Her 3 ayda bir toplanacak olan Danışma Meclisi’nde, HDP’nin politikaları tartışılacak.