Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin Batı illerindeki yerel seçim stratejisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

webiz’de Serpil Savumlu’nun konuğu olan Oluç, HDP’nin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İstanbul, Adana ve İzmir büyükşehir belediyelerinde aday çıkarmama kararının ‘seçimden çekilme’ anlamına gelmediğini vurguladı.

“Biz Batı’da bir seçim hamlesi yaptık, seçimden geri çekilmedik” diyen HDP Sözcüsü Oluç, aldıkları bu kararla Türkiyelileşme konusunda ciddi bir adım attıklarını söyledi.

Oluç, seçimlerden çekilmediklerini bir kez daha vurgularken, “Bütün gücümüzle Batı’da çalışacağız. HDP aktif seçim çalışması yürütecek” dedi ve ekledi:

“Hedefimiz büyükşehir belediyesinde de temsil edilmek. Biz sadece büyükşehir belediye başkanlığı konusunda aday göstermiyoruz.”

Önümüzdeki seçimlerin ‘önemli bir başlangıç’ olduğunu dile getiren Oluç, “Batı’da ilk kez belki de uzun yıllar sonra yerellerde yurttaşlarımız kendi partileri ile temsil edilecekler” dedi.

Oluç ayrıca “Batı’daki iddiamız Kürdistan coğrafyasındaki iddiamız kadardır” diye de ekledi.

>

‘SEÇMENİMİZE ‘ŞU ADAYA OY VERİLMESİ DAHA DOĞRU OLUR’ DİYECEĞİZ’

HDP Sözcüsü, aday çıkarmadıkları yerlerde seçmenlerine ‘şu adaya oy verilmesi daha doğru olur’ diyeceklerini de sözlerine ekledi.

HDP’nin seçim stratejisinin “AKP-MHP koalisyonunun egemenlik alanının daraltılası zayıflatılması anlamına geldiğini” söyleyen Oluç, önemli bir eşiğe gelindiğini savunarak, “Ne yaparsa yapsınlar eninde sonunda bu iktidar değişecek” dedi.

Oluç, partisinin stratejisine ilişkin sözlerini “Biz fedakarlık yapıyoruz. Biz kimse için değil barış ve demokrasi için fedakarlık yapıyoruz. Biz en iyi seçim sonucunu almak istiyoruz ki barış ve demokrasi mücadelesi daha ileri gitsin” ifadeleriyle sonlandırdı.

Kaynak: Karınca