HDP'nin Esenler'e bağlı Fatih Mahallesi'nde bulunan seçim irtibat bürosu, iki kişinin saldırısına uğradı. Büronun camlarını attıkları taşlarla kırarak içeride bulunan iki partiliyi yaralayan saldırganlar, ardından kuru sıkı silahla havaya ateş açarak kaçtı.

ANF'deki habere göre; HDP'nin İstanbul Esenler'de Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı sırrı Süreyya Önder'in katılımı ile gerçekleştirilen mitinginin ardından Fatih Mahallesi'nde bulunan seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı. Akşam saatlerinde seçim irtibat bürosunun önüne gelen iki saldırgan attıkları taşlarla büronun camlarını kırdı. Saldırganların attığı taşlardan o esnada büroda bulunan iki partili de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kimlikleri öğrenilemeyen iki saldırganlardan birinin elindeki kurusıkı silah ile havaya 5 el ateş etmesinin ardından saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Atılan taşlar nedeniyle hafif şekilde yaralanan iki partili, hastaneye kaldırılarak tedavi edilmelerinin ardından taburcu edildi.

Gerçekleşen saldırı sonrası olay yerine haber verilen polis ekipleri ile birlikte çok sayıda partili geldi. Partililer, kaçan saldırganların yakalanamamış olması nedeniyle polise tepki gösterdi.

Olay yerindeki boş kovanları toplayan polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlatsa da saldırganların izine ve kimliğine henüz ulaşılamadı.