HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ HDP'nin seçim bildirgesini açıkladı. HDP’nin 1 Kasım seçimlerinde sloganı “Büyük insanlık, büyük barış” olacak.

"7 Haziran sabahından itibaren, sanki o gün seçim sandıklarına gidilmemiş, hiçbir şey olmamış gibi davrandılar" diyen Figen Yüksekdağ, "7 Haziran'da sizi başkan yaptırmayacağız demiştik, şimdi de başaramayacaksınız, sizi diktatör yaptırmayacağız" dedi. Yüksekdağ, "Bize 7 Haziran'da barajın altında kalacaksınız dediler. Ama şimdi biz diyoruz ki 1 Kasım'da Saray'ı barış altında bırakacağız" ifadesini kullandı.

Eş Genel Başkanların açıklamalarından satır başları şöyle:

“Büyük insanlığı bir büyük harekete davet etmiştik. Tüm Türkiye yaşamını değiştirebileceğini biliyordu.

Bütün Türkiye halkları değişimin öz gücü olduklarını gördüler. Karşımızda değişmemekte direten, her türlü demokratik girişimden vazgeçmiş siyasi bir iktidar vardı. Sonra bütün Türkiye halkları HDP’yle birlikte, bizler olarak değiştirme gücünü kuşandı. Bizler, Türkiye’de demokratik değişimin adresi olduk.

7 Haziran seçim kampanyası boyunca her türlü saldırıya, yasağa, sansüre rağmen, HDP ve onun milyonlardan oluşan gönüllüler ordusu, kadınlar, gençler, işçiler, esnaflar, azınlıklar, LGBTİ bireyler, tüm ezilenler, büyük insanlığın değişim gücü olabileceklerini gösterdiler.

En büyük başarımız buydu. Mümkündür ve başarabiliriz. Bizler, biz olduğumuz müddetçe, yürek yüreğe, emek emeğe olduğumuz sürece değiştirebiliriz ve alternatif bir yaşamı siyasette var edebiliriz. Onları çığrından çıkaran da buydu. Türkiye toplumunun uzun süre sonra bu kadar güçlü bir demokrasi kültürü  ve pratiğiyle buluşmasıydı. Ne gördüler biliyor musunuz? Karşılarında baskıyla, yalanla, zorbalıkla güdemeyecekleri bir halk olduğunu gördüler. Bütün diktatörlerin en fazla korktukları şey budur. Yönetemedikleri bir halk. 7 Haziran seçim sonuçları  ve bizlerin büyük başarısı büyük insanlık başarısını resmetti. Bu gerçeğin güzelliği, sarayın saltanatına sığınanları, yolsuzluklar ve hırsızlıklar içinde yaşamayı kendisine yedirenleri ziyadesiyle korkuttu. 7 Haziran sabahından itibaren, sanki o gün seçim sandıklarına gidilmemiş, hiçbir şey olmamış gibi davrandılar.

 "SİZİ DİKTATÖR YAPTIRMAYACAĞIZ!”    

Seçimle işbaşına geldiler ama seçimle gitmek istemediler. Seçimle gelenler, bugün savaşla yeniden iktidar olmak istiyorlar. Sarayın iktidar hırsı ve o iktidarı sürdürmek için mevcut, egemen siyasetin her şeyi göze alması. 7 Haziran seçimlerinden sonra, gözümüzün içine baka baka “Eğer 400 vekil verseydiniz bütün bunlar yaşanmayacaktı” dediler. “Bütün bu savaş ve çatışma olmayacaktı” dediler. İşte bu kadar yüzsüzce ilan edilmiş bir savaş var karşımızda.

Dün de barış dedik bugün de inadına barış. Dün bizler HDP dedik, bugün inadına beraber, inadına HDP diyoruz. Dün, büyük insanlık dedik ve büyük insanlığı gelecek yürüyüşüne çağırdık, bugün büyük insanlık ve büyük barış diyoruz. Dün başaramayacaksınız, sizi sultan yapmayacağız, sizi başkan yaptırmayacağız dedik, bugün de yine başaramayacaksınız, sizi diktatör yaptırmayacağız diyoruz.

"1 KASIM’DA SARAY’I BARIŞ ALTINDA BIRAKACAĞIZ” 

7 Haziran’da “HDP’yi baraj altında bırakacağız” diyorlardı. Biz işte tam da bugünlerde “1 Kasım'da Saray'ı barış altında bırakacağız” diyoruz. Halkımızın barış iradesini kabul etmeyi öğrenecekler. Öğrenmiyorlarsa, dikkate almıyorlarsa gidecekler. 7 Haziran’da HDP ve bizler verdiğimiz her sözü tuttuk. 

HDP'NİN SEÇİM VAATLERİ ŞÖYLE:  

- Engellilere ve emeklilere toplu taşıma ücretsiz olacak.

- Kredi kartı borçları, borçlular lehine yapılandırılacak. Kredi kartı faiz oranları düşürülecek.

- GSS Prim borçları silinecek.

- Savunma, güvenlik harcamaları azaltılacak. Etkin biçimde halkın denetimine tabi tutulacak.

- Örtülü ödenek kaldırılacak. Buna en çok kimin üzüleceğini biliyorsunuz.

- Üretici, köylü sendikaları desteklenecek.

- Sigortasız ve sendikasız çalıştırma önlenecek. Taşeronluk sistemi kademeli olarak kaldırılacak.

- Madenlerde işçi sağlığı ve güvenliği önlemi alınana kadar üretim durdurulacak.

İŞTE HDP SEÇİM BİLDİRGESİNİN TAM METNİ