Soner Aydın - Mersin / Demokrat Haber

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü 18 Mayıs'ta Mersin ve Adana'daki parti binalarına yönelik bombalı saldırıların ardından saldırının faillerinin bulunması noktasında gelinen noktayı değerlendirdi. HDP İl binasında gerçekleştirilen basın toplantısına HDP Mersin Milletvekilleri adayları, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Fazıl Türk ve çok sayıda partili katıldı.

"SALDIRGAN SURİYE'YE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPMIŞ"

Basın toplantısında gelinen süreci değerlendiren HDP İl Eşbaşkanı Selman Günbat, saldırının diğer saldırılardan farklı olduğunu belirterek Mersin ve Adana'da ki saldırıların amacının adayların tamamını katletmek olduğunu öne sürdü. İçişleri Bakanlığı ve Hükümet yetkililerinin saldırganın DHKP-C bağlantılı olduğu yönünde ki beyanlarına da değinen Günbat, "Adı geçen saldırganın IŞİD terör örgütü bağlantılı olduğunu ve yakın zamanda Suriye'ye IŞİD'in kontrolünde olan yerlere giriş-çıkış yaptığını" sözlerine ekledi.

HDP'YE 114 SALDIRI

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların arttığını ve bugüne kadar Genel Merkez dahil yaklaşık 114 noktada saldırının gerçekleştiğinin altını çizen Günbat, HDP'ye yönelik saldırıların tümünün planlı ve programlı olduğunu dile getirdi.

"GİZLİLİK KARARINDA Kİ AMAÇ NE?"

Saldırının ardından dosyaya gizlilik kararının konulduğunu ifade eden Günbat, soruşturmanın gizlenmesindeki amacın nedenini sordu. GünBat, "HDP binalarına saldıran kişinin kimliği belliyse dosyayı neden gizliyorsunuz? Açıktır ki siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Yaşanan patlamaların sorumluları, 'HDP'nin baraj altında kalması süper olur' diyerek açıklama yapan AKP yöneticileridir. Biz barış ve kardeşlik duygusunu bütün Türkiye'ye yaydıkça, güçlenmemizden rahatsız olanlar HDP'ye saldırıyor" dedi.

"Her ne olursa olsun demokratik mücadelemizden asla ödün vermeyeceğiz" diyen Günbat, Mersin ve Adana'da ki il binalarına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıların bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.