Halkların Demokrasi Partisi (HDP), yaptığı açıklamayla, 2. yıldönümünde Rojava Devrimi'ni ve Kobani direnişini selamlayarak, “Rojava Devrimi, gerçek Ortadoğu baharıdır ve barış için atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

Açıklamada, “2 yıldır devam eden ambargolara, kuşatmalara ve her türlü saldırılara karşı Rojava Halkları’nın devrimlerine sahip çıkarak Ortadoğu’da eşit ve bir arada yaşama modelini inşa etmeleri, tüm Ortadoğu halkları için yol göstericidir ve demokrasi güçleri için önemli bir kazanımdır. Rojava’da yaşanan toplumsal dönüşüm, orada yaşayan halkların özgür ve demokratik bir gelecek inşa etme çabaları son derece değerlidir” dendi.

Rojava’da elde edilen kazanımları ortadan kaldırmaya yönelik saldırılara dikkat çekilen açıklamada şöyle dendi:

“Rojava’da elde edilen kazanımı ortadan kaldırmaya çalışan geniş bir cephenin IŞİD şahsında Rojava Devrimi’ni boğmaya çalışması ve Kobanê’ye saldırması hem bölge hem de Türkiye açısından kabul edilemez ve hepimiz için bir seferberlik ve dayanışma gerekçesidir.

Suriye Kürdistanı’ndan Türkiye’ye geçmeye çalışan sivillerin sınırda vurulması, insani yardımlara sınırların kapatılması, El Nusra ve El Kaide türevi çetelere lojistik destek, silah ve para verilmesi karşısında; Türkiye’deki özgürlük ve demokrasi güçleri, Rojava Devrimi’nin ikinci yılını kendi devrimleri gibi sahiplenmektedir.

Duvarlarla, tel örgülerle, mayınlı arazilerle Kürt halkı arasındaki doğrudan ilişkiyi, fiziki ve fikri bağı, duygu birliğini bozma çabaları da, onlarca yıldır uygulanan şiddete dayalı inkar ve imha politikaları da boşa çıkmıştır.”

Açıklamanın devamında, Rojava’da yaşayan Kürt ve diğer halkların Türkiye halklarının dostu olduğu belirtilerek, “Rojava Devrimi, gerçek Ortadoğu baharıdır ve barış için atılmış çok önemli bir adımdır” dendi.

Açıklamanın sonunda HDP’nin Rojava halkını yalnız bırakmayacağı vurgulandı:

“Bu vesileyle, 19 Temmuz 2012’de Kobanê Kenti’nde başlayan ve dalga dalga yayılan Rojava Devrimi’nin ikinci yılını Halkların Demokratik Partisi olarak en içten duygularımızla selamlıyoruz. Rojava halkı yalnız değildir ve bırakılmayacaktır”