Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü basın açıklaması yaparak son günlerde partilerine karşı yoğunlaşan saldırılar hakkında “Provokasyona gelmeyeceğiz, saldırılar bizi yıldıramayacak, çalışmalarımıza sükûnetle devam edeceğiz” mesajı verdi.

HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan tarafından yapılan basın açıklamasında; Türkiye’nin kader seçimi denilecek bir seçim arifesinde olduğuna dikkat çekildi ve 12 yıldır halkın kandırılarak barış umutlarının seçim hesaplarına heba edildiğinin altı çizildi. Son iki gündür Bingöl ve Erzurum’da yaşananların şiddetin dozunun arttığını iyice gözler önüne serdiğinin belirtildiği basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi.

“Gezi direnişi ile başlayan Kobane direnişi ile devam eden halklarımızın eşitlik ve özgürlük arayışı hükümeti ve Tayyip Erdoğan’ın korkulu rüyası haline gelmiştir. Seçimlere baraja rağmen parti olarak katılma kararımızdan sonra hükümet HDP’yi hedef tahtasına oturtup her türden saldırı ve provokasyonu örgütleyerek kaçınılmaz sonunu engellemeye çalışmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur.

Seçim kampanyamızın başlamasıyla birlikte 2 Ocak 2015 tarihinden bu güne kadar 100’ü aşan saldırıya uğradık. Bunların kimi seçim bürolarımıza ve ilçe binalarımıza kimi de doğrudan seçim çalışmalarında bulunan partili arkadaşlarımızın canına kasteden saldırılardı.

Daha 2 gün önce Bingöl’de seçim aracımızı kullanan Hamdullah Öge kaçırılmış ve işkence edilerek öldürülmüştür.

Dün ise Erzurum’da devletin gözetiminde ve adeta polis korumasında mitingimize saldırılmış onlarca arkadaşımız yaralandı. Aynı saldırılarda mitinge gelenleri taşıyan aracın sürücüsü Aydın Taşkesen linç edilmek istenerek aracın içerisinde iken araç ateşe verildi. Yoğun bakımda bulunan Taşkesen’in kafasının 8 yerinde kırık, kafa ve el kısımlarında 2. dereceden yanık olduğu tespit edildi.

Saldırıların sorumlusunun AKP Hükümeti olduğu gün gibi ortadadır. Çünkü seçimlerde biz % 10 barajı geçip parlamentoya girdiğimizde AKP iktidarı gidecektir. Dolayısıyla bizi sokağa çıkmaya zorlamaktadır.

Bütün bu saldırılara ve can kaybına rağmen sükûnetimizi korumaya devam edeceğiz. Provokasyona gelmeyeceğiz ve çalışmalarımıza ısrarla ve sükûnetle devam edeceğiz.”

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP İzmir milletvekili adayları, HDP İl ve ilçe yöneticileri ile parti üyeleri de katıldı.  (Demokrat Haber)