HDP Parti Sözcü Ayhan Bilgen, "Seçim hükümetine üye verme kararımızın arkasındayız ama bakan seçiminde siyasi nezaket gösterilmeli" dedi.

MHP'nin ardından CHP'nin de seçim hükümetine üye vermeyeceğini açıklamasıyla gözler HDP'ye çevrildi.

ANF'nin sorularını yanıtlayan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, seçim hükümetine üye verme kararlarının arkasında durduklarını belirtti, ancak bakan seçiminde siyasi nezaketin gösterilmesini istedi.

Bilgen, "Türkiye'nin barışı ile ilgili olarak bir sorumluluk üstlenmek gerektiğini belirtiyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN BARIŞI İÇİN SORUMLULUK ALIYORUZ'

"Bakanlıklar konusunda bir şerhiniz mi var?" sorusuna ise Bilgen, "Henüz bakanlık isimlerini konuşacak pozisyona gelmedik" yanıtını verdi.

AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın HDP'siz bir formül aradığına dikkat çeken Bilgen, "Derdimiz bakanlıklarla ilgili değil, usul ile ilgili" dedi.

"Elbette hükümet belirlenirken, partilerin milletvekillerine ilişkin olarak makul bir denge gözetilir" diyen Bilgen, "Bizler de kısa süre içinde kavga çıkartacak değil, uyumla çalışacak isimleri belirleyebilecek yetenekte bir partiyiz" diye konuştu.

'İCRAAT DEĞİL, SEÇİM HÜKÜMETİ’

Cumhurbaşkanı'nın bu süreçte yetkisinin dışına çıktığını hatırlatan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, şöyle konuştu: "Bu bir icraat hükümeti değil. İcraat inisiyatifi olmayan, seçim sürecinde tarafsızlığı sağlayacak ve kamu kaynaklarının adil kullanımını düzenleyecek olan bir seçim hükümeti."

Bilgen dünkü yaptığı açıklamasında "Seçim hükümetinde yer almaktan kaçınmayacağız. Seçime gitme konusunda sorumluluk alacağımızı beyan ediyoruz. Türkiye fiilen darbe süreci yaşıyor. Şehirlerde olağanüstü hal ilan ediliyor" demişti.

Öte yandan MHP’nin ardından CHP de seçim hükümetinde yer almayacağını açıklamıştı. (ANF Haber)