Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonun ardından yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle 31 Ocak’ta tutuklanan DTK Eş Başkanı ve Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ‘süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını’ duyurdu.

Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Diyarbakır 9’uncu Ağır Mahkemesi’nde görüldü. Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde bulunan Güven, bu sabah elleri kelepçelenerek ring aracıyla adliyeye getirilmek istendi. Güven’in kelepçe uygulamasını kabul etmediği için adliyeye getirilmediği belirtildi.

Güven  “Ben siyasette PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kadının siyasette yer alması perspektifinden esinlenerek aktif olarak yer aldım. Bugün Sayın Öcalan üzerindeki sadece bir kişiye değil, bir halka uygulanıyor. Tecrit bir insanlık suçudur. Ben de bu halkın bir parçası olarak, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyorum. Bundan sonra mahkemeye hiç bir savunma yapmayacağım. Yargı hukuksuz kararlarına son verene kadar ve tecrit kaldırılana kadar eylemime devam edeceğim. Gerekirse eylemimi ölüm orucuna da dönüştüreceğim” dedi.

DANİMARKALI VEKİL ADLİYEYE ALINMADI

Öte yandan duruşmayı izlemek için kente gelen Danimarka Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Lars Arslan Rasmussen’in, Diyarbakır Adliyesine alınmadığı öğrenildi. Rasmussen’in engellenmesinin nedeni hakkında ise bilgi alınamadı.

Güven, SEGBİS yoluyla katıldığı duruşmada süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladığını duyurdu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı