Haziran seçimlerinde başarı sağlayarak barajı geçen ve tarihi bir zafere imza atan

7 Haziran seçimlerinde yüzde 10 barajını aşarak büyük başarı elde eden HDP, 1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için de yoğun bir çalışma temposunun içine girdi.

Seçim kampanyasını "barış, adalet ve demokrasi" olmak üzere 3 temel hat üzerinden kurgulayan HDP'nin 1 Kasım seçimleri için izleyeceği yol haritası da netleşmeye başladı.

"İNADINA HDP İNADINA BARIŞ"

Bu kapsamda HDP'nin seçim sürecindeki kampanyasının ana sloganı "Büyük insanlık büyük barış" olarak belirlendi.

Yine çatışmalı süreçle birlikte sadece Eylül ayı içerisinde HDP'nin 300'ün üzerinde saldırıya uğraması ve 'illegalize edilmesi' uğraşına karşı olarak da "İnadına beraber inadına HDP" sloganı da kampanyanın temel sloganlarından biri olacak.

'BİZLER İKTİDARA' KAVRAMSAL OLARAK REDDEDİLDİ

Öte yandan HDP kulislerinden elde edilen bilgiye göre; seçim takviminin açıklanmasının ardından gündeme gelen "Bizler iktidara" temasında yürütülecek bir seçim kampanyasına dair kimi tartışmaların "iktidar" sözcüğünün kavramsal karşılığından dolayı sıcak bakılmadığı ve onaylanmadığı öğrenildi.

"ORTAK VATAN, ÖZGÜR YAŞAM İÇİN İNADINA DEMOKRASİ"

Seçim kampanyasının ana sloganının yanı sıra 2 Ekim'de Ankara'da kamuoyuna açıklanacak olan seçim beyannamesinin ana eksenini de "barış" oluşturacak. "Büyük insanlık, büyük barış" sloganıyla deklare edilecek olan seçim beyannamesinde önemli kimi değişikliklerin yapıldığı belirtiliyor. 6 temel ayağa oturtulacak olan seçim beyannamesinde tüm saldırı ve savaş konseptine karşılık birlik ve beraberliğe vurgu yapılacak. "Ortak vatan ve özgür yaşam" için "İnadına demokrasi" savunmasının yapılacağı beyannamede bu kapsamda kalıcı barış ve demokratik çözümde ısrarcı olunduğu bir kez daha ortaya konulacak.

ÇİFT TARAFLI ATEŞKES İSTEMİ

Beyannamede yer alacağı belirtilen en önemli detaylardan birisinin de 400 milletvekilini elde etmek ve tek başına iktidar olmak için savaştan ve kaostan medet umanlara karşı silahların çift taraflı olarak susturulması talebi ve yeniden müzakere masasına dönülmesiyle birlikte sonuna kadar savaş isteyenlere karşı sonuna kadar barış savunuculuğun güçlü bir şekilde yapılması olacak.

SORUNLARIN ÇÖZÜM ANAHTARI: DEMOKRATİK ANAYASA

Türkiye'deki mevcut sorunların çözümünün demokratik bir anayasadan geçtiği vurgusunun yapılması beklenen beyannamede bütün ezilen halkları, sınıfları, cinsleri, inançları, dilleri yok sayan ve doğanın yağmasına izin veren darbe anayasası karşı yeni demokratik bir anayasanın gerekliliği üzerinde durulacak.

Başkanlık sistemine hayır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "başkanlık" hayallerine karşı da HDP'nin başkanlık sistemine geçiş karşısındaki net tavrının geçerliliğine bir kez daha vurgu yapılması beyannamedeki bir başka önemli ayrıntı olacak.

SEÇİM HEDEFİ: YÜZDE 20 İLE 110 MİLLETTEKİ

"Büyük insanlık, büyük barış" ile seçimlere girecek olan HDP'nin seçim hedefi ise yüzde 20 bandına ulaşarak, 110'a yakın milletvekili ile Meclis'te çok daha güçlü girmek.

Kaynak: Hakkari Haber