ALPER BUDKA/DEMOKRAT HABER

HDP’nin İstanbul Güngören’deki kadın seçim bürosunun açılışında CHP’li ve HDP’li kadınlar birlikte halay çekti.

Seçim çalışmaları için ev ziyaretlerinde bulunan CHP Güngören İlçe Başkanlığı’ndan kadınlar, HDP'nin Gençosman Mahallesi’nde seçim bürosu açılışlında önlüklerini çıkararak HDP'li kadınlarla beraber halay çekti.

HDP Gençosman kadın bürosunun sorumlusu Nefise Eren olayı “Ayvacık Sokak’ta büro açılışımız vardı. CHP’li kadınlarla tesadüfen karşılaştık. Tahminen 15-20 kişiydiler, bildiri dağıtıyorlardı. Parti önlüklerini çıkardılar. Bizden teklif beklemeden halayımıza katıldılar. Yaklaşık yarım saat birlikte halay çektik. Mahalledeki insanlar pencerelerden alkışlıyordu. Çok güzel bir ortamdı. Halkların kardeşliği ve kadın dayanışması adına umut verici oldu” sözleriyle anlattı.

CHP Güngören örgütünden kadınlar ise “Parti önlüklerimizi çıkarmıştık, CHP’li kimliğimizle halay çekmedik. Onların ricası üzerine iki dakika oynadık. Bizim onlara bir düşmanlığımız yok. Cumhuriyet Halk Partililer ayrım yapmadan herkesi kucaklıyor. Bizim hedefimiz iktidar olmak. O gün geldiğinde halay başı da oluruz” yorumunu yaptı.