HDP’nin Edirne’den aday gösterdiği Roman milletvekili Adayı Sedat Zımba, Gebze’de yaşayan Romanları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

"HDP BİR ÇATIDIR"

Roman vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Zımba, HDP'nin bütün ezilen halkların ve kimliklerin kendini özgürce ifada edebileceği bir çatı olduğunu söyleyerek 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’nin güçlü biçimde meclise gireceğini ve Türkiye’nin demokratikleşmesi doğrultusunda önemli hizmetlerde bulunacağını belirtti.

"HDP HALKIN PARASINI AYAKKABI KUTULARINDAN KURTARACAK"

Sedat Zımba’ya yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar ise demokrasi ve ekonomik taleplerini dile getirerek mecliste HDP’nin romanların sözcüsü olması gerektiğini belirttiler. Sedat Zımba ise HDP’nin halk için siyaset yaptığını, Türkiye’ye yeni bir demokratik anlayış getirdiğini ve bunun bütün partileri etkilediğini belirterek ekonomik yaşamı da halkın talepleri doğrultusunda yeniden dizayn edeceklerini, halkın parasını ayakkabı kutularından kurtaracaklarını söyledi.

Zımba bu ülkenin çok zengin kaynakları bulunduğunu ancak bu kaynakların halk için değil muktedirler için kullanıldığını, HDP’nin buna son vereceğini belirtti. (ANF)