Halkların Demokratik Partisi'nin Ordu'daki 5 milletvekili adayı konuştu. "Yeni yaşam" projesiyle yola çıkan HDP'nin 5 milletvekili adayı büyük insanlık çağrısını Ordulu seçmene ulaştırıyor. Adaylar Güven Atabay, Güngör Ataş, Cahit Ongunyurt, Turan Bayrak ve Ahmet Cevat Güney seçim günemine ilişkin olarak DİHA'dan Evrim Kepenek'e konuştu.

Evrim Kepenek imzasıyla Özgür Gündem'de yer alan haber şöyle:

"ENERJİ POLİTİKALARI KARADENİZ'İ YOK EDİYOR"

Güven Atabey Ordu’daki ekolojik yıkıma karşı mücadele eden öncü isimlerden. Solun özgürlükçü yanının kendi politik anlayışına denk düştüğünü belirten Atabey, “Bu nedenle HDP’den aday oldum” dedi. Merkezi hükümetin enerji politikalarının Karadeniz’i yok etme tehlikesi taşıdığını belirten Atebey, tüm bu sorunların ancak HDP’nin çözüm önerileri ile ortadan kaldırılacağını vurguladı.

"YENİDEN TOPRAKTAN YEŞERDİK"

Adaylardan Güngör Ataş ise bir tekstil emekçisi. Ataş, uzun yıllar emek mücadelesi içinde yer almış, bir çok kesimin yakından tanıdığı bir aday. Çalışma yapmak üzere Ordu’ya geldiğinde sivil polislerin kendisini “ziyaret ettiğini” ve “Ayağınızı denk alın” dediğini anlatan Ataş, tüm baskılara rağmen ev, ev gezerek HDP’yi anlatmaktan geri adım atmadığını belirtti. Ataş, HDP ile güzel günlerin geleceğini ifade ederek, yeniden topraktan yeşerdiklerini ve kök saldıklarını söyledi.

"KARADENİZ’İN HDP’YE İHTİYACI VAR"

Ordu’daki başka bir HDP adayı da emekli sendikacı Cahit Ongunyurt. Geçmişten günümüze kadar Kürt Özgürlük Hareketi’nin siyasetini Karadeniz’de yayma çabası içinde olduklarını anlatan Ongunyurt, Karadeniz halklarının HDP’ye ihtiyacı olduğunu belirtti. Ongunyurt, HDP’nin “yeni yaşam” çağrısının Ordu halkı için de alternatif bir çözüm önerisi olduğunu dile getirdi.

"EKOLOJİ SORUNUNA ÇÖZÜM HDP"

Ordu’daki HDP’li adaylardan biri de emekli memur Turan Bayrak. Karadeniz’in başkalarının dili ve gözü ile gösterilmesine karşı olduğunu belirten Bayrak, “Karadeniz halkları HDP’yi kabullendi. Bundan sonra HDP’ye düşen buradaki örgütlenmeyi büyütmektir” diye belirtti. Yurttaşların HDP’yi merak ettiğini söyleyen Bayrak, şunları aktardı: “Biz seçmene gitmeden seçmen bizim yanımıza geliyor. Umut ediyorum ki Karadeniz halkları, ekolojik ve ekonomik sorunlarına HDP’de çözüm bulacak. Biz Ordu’da geçmişte Terzi Fikri ile eşit ve özgür yaşama tanık olduk HDP ile bunu tekrar sağlayabiliriz.”

"TERZİ FİKRİ’DEN ÖĞRENDİKLERİM HDP’DE"

Kuşkusuz, Ordu adayları arasında en dikkat çeken isim geçmiş yıllarda yerinden demokratik yönetimin devrimci lideri Fikri Sönmez ile mücadele arkadaşlığı yapmış Ahmet Cevat Güney. Güney, Sönmez’den öğrendiği tüm sosyalist öğretilerin, özgürlükçü ve eşitlikçi yaklaşımın HDP’de var olduğunu belirterek, “HDP güneşi Fatsa’da doğacak. Çünkü, Terzi Fikri’nin fikirleri HDP ile burada hayat buluyor. Ben de bunu gördükten sonra HDP’yi tercih ettim” şeklinde konuştu. HDP’nin Türkiye halklarının bir umudu olduğunu belirten Güney, “Tıpkı, bizim geçmişte Fikri Sönmez ile yaptığımız gibi. Bu da beni ve tüm kamuoyunu heyecanlandırıyor” dedi.