HDP Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 10 milletvekilinin tutuklanmasının ardından TBMM’deki çalışmalarını askıya alan HDP'nin yeniden Meclis'te olmayı hedeflediği konuşuluyor.

Açıklama HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş tarafından yapıldı. Emek ve demokrasi güçlerinin İstanbul Kartal'da AKP iktidarının politikalarına karşı ‘Teslim Olmayacağız’ mitinginde konuşan Erbaş, "Parlamentoda daha etkin şekilde yer alacağız. HDP olsa cinsel istismar yasasını geçirebilirler mi" dedi. 

ERBAŞ HDP'NİN 'MECLİS' TARTIŞMASINI AÇIKLADI

HDP'li Erbaş mitingdeki konuşmasında daha önce Meclis çalışmalarından çekilen HDP’nin eğilimini de ilk kez açıklayarak, “Eş başkanlarımız ve vekillerimiz rehin alındıktan sonra parlamentodan fiili çekilme kararı aldık. Fakat yoğun toplantılar sonrasında parlamentodaki çalışmalarda daha etkin şekilde yer alma kararı verdik” ifadesini kullandı. 

Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Sadece parlamentoda siyaset yapan bir parti değildir HDP. Alanlarda da meydanlarda da yer alan partidir. Parlamentoyu bu hırsızlara bırakmak doğru olmazdı. Ülke tarihi çoğulcu bir yapıdır, farklılıklarımızla birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Eş başkanlarımız tutuklanmadan önce pek çok gazete tv radyo kapatıldı.

Özgür Gündem’i kapatanlar Cumhuriyet’e de el attı. Bütün muhalif kesimlere karşı saldırıların arttığı bir dönemdeyiz. OHAL şartlarında referandum yapılamaz fakat anlaşılıyor ki OHAL şartlarında yeni bir düzen getirecekler. AKP’ye karşı hepimizin kendisini gözden geçirmesi ve birlikte hareket etme şartlarını zorlaması gerekir. O yüzden parti olarak laik demokratik eşit yurttaşlıktan kadın özgürlüğünden yana, ekoloji mücadelesi veren tüm demokratik güçlerle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Yerelde işbirliği ve güçbirliği yapmazsak merkezlerden konuşulanlar hayata geçmiyor. Bu nedenle bu miting İstanbul’da yeni bir düzenin başlangıcı olabilir. Yarından itibaren tüm sokaklarda eylemlerde güçbirliği yapalım. Bu şekilde kötü gidişi durdurabiliriz.”

'İSTANBUL İL ÖRGÜTÜNÜN EĞİLİMİNİ DİLE GETİRDİM'

Erbaş daha sonra twitter hesabından yaptığı açıklamada sadece İstanbul il örgütünün eğilimini dile getirdiğini söyledi. HDP'nin meclise dönme kararının henüz tartışma aşamasında olduğunu belirten Erbaş'ın twitter'da yazdığı mesaj şöyle: