HDP Eş Genel Başkanlarının da aralarında olduğu 10 milletvekilinin tutuklanması sonrası HDP'nin yaptığı grup toplantısı izleyici alınması engellendi.

Meclis’te grubu olan diğer partilerin haftalık toplantıları rutin biçimde gerçekleşirken, sıra HDP’ye geldiğinde ortaya şaşırtıcı bir manzara çıktı.

HDP’nin toplandığı salona kimse alınmadığı için partinin mesajları boş salona verildi.

HDP’nin grup toplantıları uzun süredir iktidara yakın medyanın ‘ambargo’suna maruz kaldığı için, boş salonda düzenlenen grup toplantısı, yine partinin Periscope uygulamasıyla yaptığı yayın sayesinde öğrenildi.

HDP'li Çağlar Demirel, "Partimize yönelik ilgi arttıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Şimdi de grup toplantımız için gelen halkı içeri almadılar" dedi.

HDP'nin Grup Toplantısı'nda ise Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise konuya ilişkin, “Bu manzara Meclis'in ayıbıdır. Bizde camdan değil, candan konuşulur. Söyleyecek sözümüz de var, söylemeye yüzümüz de. Eş Genel Başkanlarımızın iki satır mesajından, posterlerinden korkuyorlar. "İrademe dokunma" pankartının korkusuyla yaşıyorlar. Cumhurbaşkanı "OHAL sorun olmuyor, herkes içine gücüne gidiyor" diyor ama haberi yok galiba, binlerce insan işinden atıldı. Şırnak'ta sokağa çıkma yasağı bitti. İnsanlar evlerine giriyor" diyorlar ama Şırnak'ta sokak kalmadı, girilecek ev kalmadı.” İfadelerini kullandı.