Halkların Demokratik Partisi 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek aday listelerinin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Parlamentoda iki dönem görev yapan vekilleri yeniden aday göstermeme kuralı bulunan HDP'nin, bu tanıma girmeyen bir grup milletvekilini de aday göstermeme kararı aldığı iddia edildi. 

Radikal'de yer alan habere göre bu isimlerin arasında Diyarbakır milletvekili Altan Tan da bulunuyor.

Habere göre Demirtaş’ın teşekkür ederek aday gösterilmeyeceklerini açıkladığı ve destek istediği isimler şunlar:

Hakkari Milletvekilleri Esat Canan ve Adil Zozani, Kars milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Van Milletvekili Nazmi Gür, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Diyarbakır milletvekili Altan Tan…

Konuyla ilgili olarak Al Jazeera’nin sorularını yanıtlayan Van Milletvekili ve aynı zamanda partinin eş başkan yardımcısı Nazmi Gür, “Kırgınlığım, kızgınlığım yok. Partimizi yüzde 10 barajının üzerine çıkaracak bir aday profili ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz partimiz için çalışmaya devam ederiz” dedi.

Radikal’in sorularını yanıtlayan Altan Tan ise, Selahattin Demirtaş'la yaptığı görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi vermekten kaçınırken, kendisine tekrar aday gösterilmeyeceğinin söylendiğini aktarmakla yetindi. "Şimdilik" kaydıyla bir değerlendirme yapmak istemediğini söyleyen Tan, "Daha sonra daha geniş değerlendirmeler yaparız, yine bu konuları konuşuruz; ama şimdi yorum yapmak istemiyorum" dedi.

"Bu karar, dindar muhafazakar Kürt seçmenlerle parti arasında bir mesafe oluşmasına yol açar mı" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Bunu göreceğiz. Seçimlere iki ay var. İki ay sonra sandıktan çıkan sonuçlardan görür, değerlendiririz. Parti böyle bir karar aldığına göre gerekli hesabı yapmış olmalı..."