HDP, Aydın’da geçersiz oyların yeniden sayılması için başvuru yaptı. HDP Aydın Milletvekili Adayı Ferhat Tunç, kararın önce kabul edildiğini, fakat sayıma geçildiği sırada karardan vazgeçildiğini söyledi.

Tunç, “İtirazımız önce kabul edilmişti, ancak ilk torba açılıyor, sayım başlıyor, kurulda bulunan 2 üyenin itirazı üzerine vazgeçiliyor sayımdan. Sonra da karşınızda gördüğünüz gibi bu talebin reddedildiği yönünde bir karar alınıyor” dedi.

İlk sonuçlara göre Aydın’da 1 milletvekilliği kazandıklarını belirten Tunç, “Biz burada 1 vekilliği almıştık, hem de yüksek oyla aldığımızı düşünüyoruz. Ancak ittifaklar arasındaki oy dağılımı nedeniyle hiç de hukuki olmayan bir şekilde bizim vekillik hakkımız, bizden 2 puan geride olan MHP’ye verildi, daha sonra yurt dışı oyların dağılımıyla birlikte AKP’ye geçtiğini öğrendik” diye konuştu.

‘İTİRAZIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

16 bin oyun geçersiz sayıldığını aktaran Tunç, şöyle devam etti:

“Daha sonra sayım sonucunda 16 bin oyun geçersiz sayıldığını öğrenince itirazda bulunduk. İtiraz öncelikle kabul edilmesine rağmen sonradan nasıl olduysa bu karardan vazgeçilerek reddedilmesi kararıyla karşı karşıya kaldık. Biz burada hukuksuzca bir yöntemle bu hakkımızın, halkın iradesinin, halkın oylarının gasp edildiğine inanıyoruz. Buradaki vekillik hakkımızın gasp edildiğine inanıyoruz. Bu doğrultudaki itirazımızı sürdüreceğiz. İl seçim kuruluna itirazımızı yaptık. İl seçim kurulu da reddederse Yüksek Seçim Kurulu’na kadar bu ısrarımızı devam ettireceğiz.”

Kaynak: Gazete Duvar