HDP Mersin Milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP’den neden istifa ettiğini anlattı. Fırat, Kürtlere karşı değişmeyen dil nedeniyle istifa ettiğini söyledi. Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Fırat: “Türkiye’ye Türk usulü Başkanlık sistemi getirilerek halklar bir birine kıydırılmak isteniyor” dedi.

HDP Milletvekili adayları Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Öz seçim çalışmaları kapsamında Mersin Yenişehir ilçesi Şahintepesi Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştirdi.

Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP’den neden istifa ettiğini anlatarak şunları söyledi: “Ben Kürtlere anadilinde okul açmak gerekir dediğimde o dönem başbakan olan Recep Tayip Erdoğan’ın onların devleti mi var ki anadillerinde okul açalım.”

DİHA’nın haberine göre siyasete yeniden dönmesinin sebebinin ise, Başkanlık sistemi tartışmalarından kaynaklı olduğunu belirten Fırat, “Türkiye’ye Türk usulü Başkanlık sistemi getirilerek halklar bir birine kıydırılmak isteniyor” dedi.

Bu yüzden siyasete girme gereği duyduğunu belirten Fırat, “Ben emekliliğe ayrılmış fakat seferberlik halinde silâhaltına alınan biriyim” diyerek seçime ne kadar önem verdiğini aktardı.