HDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan hakkında, 22 Eylül'de Dersim’in Ovacık ilçesindeki çatışmada hayatını kaybeden PKK'li Baran Dersim ve Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

1 Kasım seçiminde HDP’den Şanlıurfa Milletvekili seçilen İbrahim Ayhan, Baran Dersim ve Aziz Güler’in fotoğrafını Twitter adresinden, “Dersim’in asi komutanı Baran Dersim ve Kobani direnişinin özgürlük savaşçısı Aziz Güler, anınız önünde saygıyla eğiliyoruz” cümlesiyle paylaştı.

Bu paylaşımın ardından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, İbrahim Ayhan hakkında, ‘terör örgütü propagandası’ suçundan soruşturma açtı.

Yapılan inceleme sonunda savcılık, İbrahim Ayhan hakkında ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı gerekçesiyle hazırladığı fezlekeyi dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. (ZETE)