Kocaeli HDP milletvekili adayları Ali Haydar Konca ve Dilber Örnek Gebze Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) temsiliciği’ni ziyaret etti. 

Ziyarette AKP döneminde meslek odalarının temsil alınmak istediğini belirten Ali Haydar Konca, ön seçimlerle ele geçirilemeyen meslek odalarının yetkilerinin elinden alındığını ve adeta etkisiz kurumlar haline getirilmek istendiğini söyledi.

Bir hukukçu olarak Türk Tabipler Birliği’nin başına gelenlere yakından tanık olduğunu belirten Konca “TTB’nde yönetimi alamayınca yeni yasa çıkartarak yetkilerini tırpanlayarak yetkilerinin önemli bir kısmını SGK’ya verdiler” dedi.

Benzer uygulamaların diğer odaları da hedef aldığını belirten Konca “Amaç örgütsüz toplum yaratmak, odaları bölerek kontrol etmek istiyorlar. Sivil toplumun, meslek kuruluşlarının, demokratik kitle örgütlerinin varlığından rahatsızlar. Böyle bir siyasal kültürleri yok. Onların sivil toplum kuruluşundan anladığı, paravan şirketler üzerinden ihaleleri ele geçirip AKP’li yandaşların parasına para kattığı kurumlar” dedi.