Rojava’da mayına basarak yaşamını yitiren Aziz Güler için İzmir’de açılan taziye çadırını basan polis, HDP İzmir Milletvekili adayları Semra Uzunok, Canan Kaplan ile HDP ve Birleşik Devrimci Parti il yöneticilerinin de içlerinde olduğu 40’dan fazla kişiyi gözaltına aldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bugün öğle saatlerinde açılan taziye çadırında konuşmalar yapılırken müdahale eden polis, aralarında HDP İzmir Milletvekili milletvekili adayları Semra Uzunok ve Canan Kaplan ile, HDP İzmir İl Yöneticileri Naile Eroğluer Yiğit ve Hacay Yılmaz ile Birleşik Devrimci Parti il Yöneticilerinin de bulunduğu 40’dan fazla kişiyi yerlere yatırıp, kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle:  Ceren Kamer, İnci Dursun, Şevket Furkan Ege, Azad Gergin, Kutay Soybil, Onur Çalşın, Begüm Ateş, Güney Akbaş, Ayça Yanar, Meltem Yılmaz, Tolunay Tokat, Ardıl Burak Arat, Sultan Eylem Keleş.

Aziz Güler (Rasih Kurtuluş), 21 Eylül 2015’te Birleşik Özgürlük Güçleri tarafından IŞİD’e karşı düzenlenen operasyon sırasında, IŞİD tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucunda Rojava’da yaşamını yitirmişti. (Demokrat Haber)