Halkların Demokratik Partisi Meclis’te AKPM heyetiyle bir araya geldi.
 
HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM'de bulunan HDP toplantı salonunda, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) heyetiyle görüştü.
 
Yaklaşık bir saat süren görüşmede HDP heyeti; Eş Genel Başkanlar, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarına yönelik tutuklamalar, demokratik sivil toplum örgütleri ve muhalif medya organlarının kapatılmasının dayanaklarının hukuk dışı olduğunu belirtti.


 
HDP heyeti, Hükümet'in 15 Temmuz darbe sürecini fırsata çevirdiğini savunarak, seçimle kazanamadığı belediyeleri kayyım atayarak gasp etmeye kalkıştığını ifade ederek bunun neden olduğu siyasi krizin yansımaları üzerinde durdu.


 
HDP  heyeti ayrıca, AKPM'nin gündeminde olan Türkiye'nin yeniden izleme sürecine tabii tutulmasına ilişkin partilerinin görüşlerini de aktardı.


 
Görüşmede yer alan AKPM heyeti şu isimlerden oluştu: 
 
Başkan:
Mogens Jensen (Danimarka Sosyal Demokrat Parti Milletvekili / Sosyalist Grup Üyesi ve AKPM Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu Başkanı)
                                                                 
Üyeler:
- Anne Brasseur (Lüksemburg Milletvekili / Eski AKPM Başkanı / AKPM Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar İttifakı Üyesi)
- Deborah Bergamini (Forza Italia Partisi Milletvekili / AKPM Avrupa Halk Partisi Grubu Üyesi)
- George Loucaides (Kıbrıs AKEL Milletvekili / AKPM Birleşik Avrupa Solu Üyesi)
- Josette Durrieu (Fransa Sosyalist Partisi Milletvekili / AKPM Sosyalist Grup Üyesi)
- Kelly Tolhurst (İngiltere Muhafazakar Parti Milletvekili / AKPM Muhafazakarlar Grubu Üyesi)
 
Sekreterya:
- Despina Chatzivassiliou (Komisyon Sekreteryası Başkanı)
- Joao Ary (Komisyon Sekreteryası Başkan Yardımcısı)