HDP, eş genel başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından durdurduğu Meclis çalışmalarını yeniden sürdürme kararı aldı.

Karar bugünkü grup toplantısında açıklanacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4 Kasım günü eş genel başkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Meclis çalışmalarını geçici olarak durdurma noktasındaki kararını verdi.

Gözaltı operasyonlarının ardından Diyarbakır’da toplanan Merkez Yürütme Kurulu tarafından alınan bu kararın, hafta sonuna kadar bileşenler başta olmak üzere çeşitli kesimler ve seçmenlerle tartışıldığı ifade ediliyor.

Hafta sonu İstanbul ve Diyarbakır’da parti bileşeni yapılarla gerçekleştirilen toplantılarda da Meclis’te kalma yönünde eğilimin öne çıktığı belirtiliyor. Dün itibariyle bu toplantıların sonuçları son kez kapalı grupta masaya yatırıldı.

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, özellikle HDP’nin Meclis’teki muhalefet rolünü yerine getirmesi ve en etkin şekilde Meclis kürsüsünü kullanmak amacıyla geçici olarak durdurulan yasama faaliyetlerinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Parti tarafından alınan bu kararın ardındaki önemli bir nedenin de HDP’ye dönük baskılara karşı Meclis kürsüsünün aktif olarak kullanılması gerektiği olduğu öğrenildi. Aylardır HDP’ye dönük baskı ve tutuklamalarla işlevsizleştirilmek istenildiği yönünde tartışmaların da yürütüldüğü bu toplantılarda bu amacın bir ayağının da Meclis çalışmalarında HDP’yi saf dışı bırakmak olduğu belirtildi.

Bu nedenle de geçici olarak durdurulan yasama faaliyetlerinin bugün itibariyle sürdürülmesi yönünde karar kılındı. Alınan bu kararın milletvekillerine de bildirildiği öğrenildi.

Ancak kamuoyu ile paylaşılması bugüne bırakıldı. Saat 12.30’da başlayacak HDP Grup Toplantısı’nda konuşacak olan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen’in vardıkları kararı açıklaması bekleniyor.

(Kaynak: DİHABER)