10 HDP Milletvekili hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekelere eylem çağrısı ve esnaf ziyaretleri gerekçe gösterildi.

HDP'li 10 milletvekili hakkında 'dokunulmazlığın kaldırılması' talebiyle 27 Mayıs’ta Meclis’e 10 yeni fezlekenin gerekçesi ortaya çıktı.

Milletvekillerine gelen fezlekenin suçlama konuları arasında 2019’da Diyarbakır’da HDP’nin kayyımları ve “Barış Pınarı Harekatını” 3 gün boyunca protesto etmek için çağrıda bulunması gösterildi.

EYLEM ÇAĞRISI FEZLEKE GEREKÇESİ

23 Ekim 2019’da HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında HDP’li milletvekillerinin de katılımıyla yapılan “işgal ve gaspa karşı çıkalım” eylem çağrısı ve Diyarbakır’da bulunan AZC Plaza önünde yapılmak istenen ancak polislerce engellenen basın açıklamasına katılmak suçlama konusu sayıldı.

MİLLETVEKİLİ ZİYARETİ SUÇ SAYILDI

Aynı fezlekede ikinci bir suçlama konusu da 24 Ekim 2019’da yine Temelli’nin gerçekleştirdiği esnaf ve halk ziyaretine milletvekillerinin de katılması oldu. Ziyaret ile birlikte milletvekillerinin halk ziyareti sırasında toplanan kitle ile birlikte yürümek istemeleri de suçlama konusu yapıldı. Milletvekillerine isnat edilen suçlamalar 2911 sayılı yasayı iki kez ihlal etmeye dayandırıldı.