HDP milletvekilleri tarafından birçok merkezde başlatılan açlık grevi eylemlerine yeni merkezler ve isimler eklendi. İstanbul’da Hüda Kaya, Dılşad Canbaz, Ali Kenanoğlu ve Saruhan Oluç açlık grevine başladı.

Öte yandan açlık grevi Meclis'e de taşındı. 10 HDP milletvekili grup toplantısınının ardından açlık grevine başladı.
 
27 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek amaçlı partisi tarafından başlatılan açlık grevi eylemleri büyüyor. Dün Mersin, Diyarbakır ve Van’da partili milletvekilleri tarafından başlatılan 3 gün süreli açlık grevi eylemlerine bugün yeni merkezler ve isimler dahil oldu.
 
İstanbul’da partili vekillerden Hüda Kaya, Dılşad Canbaz, Ali Kenanoğlu ve Saruhan Oluç açlık grevine başladı. 
 
Partinin il örgütü binasına gelen vekiller, yaptıkları açıklama ile açlık grevine başladıklarını duyurdu. Vekillerle birlikte çok sayıda partili ve bazı siyasi parti temsilcisi de destek için parti binasına geldi. Milletvekillerinin açlık grevine başlayacağı salona "Leyla Güven haklıdır. Mutlak tecrit kaldırılmalıdır" pankartı asıldığı görüldü.
 
Parti Sözcüsü Saruhan Oluç tarafından yapılan açıklamada Leyla Güven'e destek amaçlı açlık grevine başlanacağı belirtildi.

MECLİSTE AÇLIK GREVİ

Meclis’te 2 günlük açlık grevi yapacak olan aralarında HDP Eş Gene Başkanı Pervin Buldan’ın da olduğu vekillerin isimleri belli oldu.

HDP’lilere yönelik gözaltı operasyonlarına yanıt olarak, HDP’li vekiller bugün haftalık grup toplantısı ardından Meclis’te açlık grevi başlattı. Meclis’te açlık grevi 2 gün sürecek. 

HDP Grup Toplantı Salonu’nda yapılacak açlık grevine şu isimler katılacak: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekilli Berdan Öztürk ile milletvekilleri Mithat Sancar, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ve Erdal Aydemir.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı