Bingöl Üniversitesi'ndeki öğrencilerle bir araya gelmek isteyen HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy engellendi. Özsoy, öğrencilerle parmaklıklar arasında görüşebildi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ile birlikte HDP adayları Mahmut Demirel ve Hatice Kavran, dün Bingöl Üniversitesi'ne giderek, üniversitedeki öğrencilerle görüşmek istedi. Ancak üniversite yönetimi HDP'li vekil ve adayları engelledi.

DİHA’nın haberine göre üniversite yönetimi, resmi randevu talebi olmadığı gerekçesiyle HDP'li Özsoy ve beraberindekileri yerleşkeye almazken, milletvekilleri, yürüyüşle giriş kapısına gelen öğrencilerle parmaklıkların arkasında görüşebildi.

Üniversite yönetiminin bu tutumunu "rezalet" olarak değerlendiren Özsoy, giriş yapısında yaptığı açıklamada, "Ben kendim de bir akademisyenim, dünyanın her yerinde akademisyenlik yaptım böyle bir rezaleti hiçbir yerde göremezsiniz. Bu demir parmaklıklar Türkiye'nin resmidir. Bu parmaklıklar arkasından konuşabiliyoruz, durdurabileceklerini düşünüyorlar. Demir kafeslere de koysalar, insanlar fikirlerini söyleyecekler paylaşacaklar. Kavgaya gelmedik, gürültüye gelmedik. Bingöl'de 54 bin civarı oy almışız. Bir vekil olarak kampüse giremiyoruz. Onları bu ayıpla baş başa bırakıyoruz" dedi.