AKP’nin çözüm, CHP’nin ise alternatif iddiasını yitirdiğini söyleyen HDP EŞ Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “HDP olarak toplumsal kesimleri üçüncü yol çizgisi etrafında toparlayarak mücadeleye sevk edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş İl Örgütü, 16 Temmuz’da gerçekleştireceği 3’üncü Olağan Üstü Kongre öncesi halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, milletvekilleri Gülistan Koçyiğit ve Şevin Çoşkun ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

‘2023 DİKTATÖRLÜK HEDEFİDİR’

HDP’li Tayip Temel, partisinin Türkiye halkları, emekçi kesimleri ve kadınlarla birlikte bir seçenek haline dönüşmesiyle zaferin gelişebileceğini belirterek, “AKP-MHP faşizmi Türkiye’de iktidarı önünde en büyük engel olarak Kürtleri ve HDP’de temsilini bulan Kürt halkı ile Türkiye demokrasi güçlerinin birlikte geliştirdiği mücadeleyi görmekte, bu mücadelenin ortaya çıkardığı gücü zayıflatmak ve dağıtmak istemektedir. HDP var oldukça, AKP-MHP faşizmi hedeflerine ulaşamayacaktır. Amaçladığı milliyetçi, dinci ve otoriter bir sistemi kuramayacaktır. 2023 hedefi olarak ifade ettikleri özünde diktatörlüğü tamamlama ve tüm muhalefeti tasfiye etmedir” dedi. 

TÜRKİYE TOPLUMU RAHATSIZ

AKP ve MHP ittifakının Kürt halkı ve demokrasi güçlerine karşı kurulduğunu söyleyen Temel, asıl mücadelenin, demokrasi güçler ile AKP-MHP iktidarı arasında olduğunu kaydetti. HDP’nin geçen sürede AKP-MHP faşist iktidarına karşı rüştünü ispatladığını dile getiren Temel, “Türkiye’de muhalefet yapan diğer tüm güçler de bu durumu daha iyi anlamış durumdadır. Hiçbir siyasi partinin dayanamayacağı saldırılar, baskı ve engelleme politikalarına rağmen ayakta kalarak Türkiye’deki siyasi rolünü oynamayı başarmıştır. HDP’nin bileşenleriyle tüm saldırıları ve özellikle de psikolojik savaş oyunlarını boşa çıkarınca bu defa kapatma yolunu tercih etmişlerdir. Türkiye toplumu AKP-MHP bloğundan da CHP-İyi Parti bloğundan da rahatsızdır ve Türkiye’nin temel sorunlarına cevap üreteceklerine inanmamaktadırlar” diye konuştu. 

‘CHP ŞANSINI KAYBETMİŞTİR’

Temel, devamında şunları söyledi: “Her iki blok aynı yolun yolcusudur. AKP yenilik ve çözüm iddiasını yitirmiş, maskesi düşmüş ve geleceğini MHP ve Bahçeli’nin çürümüş zihniyetine ipotek etmiştir. Aynı zamanda CHP de alternatif olma iddiasını, çözüm gücü olma şansını İyi Parti gibi milliyetçi bir partiyle hareket ederek ve ona dayanarak yitirmiştir. Irkçı iki parti adeta iki siyasi bloğu bloke ederek, Türkiye siyasetini rehin almış ve tıkatmıştır. İki kanatta da Kürt düşmanlığını besliyorlar ve geliştiriyorlar. HDP olarak toplumsal kesimleri üçüncü yol çizgisi etrafında toparlayarak mücadeleye sevk edeceğiz. Bu yol diğerlerine mecbur kalmadığımızı ve alternatifimiz olduğunu gösterecek bir çalışma ve örgütlenme yapmamız gerekiyor.”