HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, ABD'de tanık kürsüsüne oturan Reza Zarrab'ın itiraflarını değerledirdi. Sancar, "Sanıyorsunuz ki bunların üstü burada örtülürse bütün dünya kör olacak" dedi.  

Sancar'ın açıklaması şöyle: 

Reza Zarrab, 10 gün önce çok değerli bir vatandaştı, arka arkaya sağlığıyla ilgili notalar verildi, kıyametler koparılacak denildi. Bugün Reza Zarrab, vatan haini… Peki, şunu öngöremiyor musunuz? Bu kadar çok bilgi, bu kadar çok belge, bu kadar çok iddia varsa ortada, bunun üstü örtülmez. 

TÜRKİYE'DE ÜSTÜNÜ ÖRTTÜĞÜNÜZDE DÜNYA KÖR OLMAYACAK 

Bunu, 17-25 Aralıkta da söyledik. Eğer ortada gayrimeşru yollarla delil elde etme ve siyasi komplo varsa bu ayrı araştırılır, diğer iddialar ayrı araştırılır ama bunların hiçbiri araştırılmadı. Sanıyorsunuz ki bunların üstü burada örtülürse bütün dünya kör olacak. Ortada yolsuzluk iddiaları var, ortada ahlaki bir sorun var, siyasi bir sorun var, ortada hukuki bir sorun var.

İDDİALARIN ÜSTÜNÜ ÖRTMEYE YÖNELİK HER ADIMINIZ SUÇ İTİRAFIDIR 

Hamasetle, millî mesele gibi sunmaya çalışmakla üstü örtülmüyor. Türkiye'de basını engelleyerek bu iddiaların gündeme gelmesini bastırabilirsiniz fakat dünyayı susturamazsınız. Bu çağda bu iddiaların ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik her adımınız bir suç itirafı olarak kabul edilecektir.

Zarrab’a 3'er, 5'er ödüller verdiniz. Bunları nasıl unutturacaksınız? Türkiye'nin en değerli iş adamı ilan ettiniz. 4 bakanı istifa ettirdiniz. Türkiye'de hukuku işletmezseniz bunun kendiniz açısından bir itiraf anlamına geleceğini görün artık.

BİR KERE DE DOĞRUYU BİZİM SÖYLEMİŞ OLABİLİECEĞİMİZ İHTİMALİNİ DİKKATE ALIN

Gelin burada birlikte çalışalım, komplo varsa komployu da birlikte araştıralım. Eğer komplo dışında başka boyutlar varsa onları da araştıralım. İtirazlardan biri şu: "Burası mahkeme mi?" Burası bütün sistemin en yüksek organıdır. Mahkeme yerine geçmez bu, araştırır. 

“Lütfen, bir kere de doğruyu bizim söylemiş olabileceğimiz ihtimalini dikkate alınız." Sevgili Demirtaş bunu söylemişti. Dinleseydiniz bu kadar yanılmazdınız, bir kez daha 10 kat utanma duygusu yaşamak zorunda kalmazdınız. 

Kaynak: Demokrat Haber