HDP Van Milletvekili ve Gaziantep milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler, IŞİD'in 18 Ekim'de Gaziantep'te düzenleyecekleri miting için saldırı planladığı yönündeki haberler için, "Emniyet bize hiçbir uyarıda bulunmadı" dedi.

HDP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından seçim kampanyası sürecinin değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan HDP Gaziantep İl Eşbakanı Mehmet Karayılan, IŞİD tehdidine dikkat çekerek, “Bizler Gaziantep sınırlarını kevgire çevirerek ilimizi IŞİD'in üssü haline getirenleri, ilimizde halkımızın can güvenliğini kendi iktidarları için hiçe sayan güçleri iyi tanıyoruz. Basına ve kamuoyuna da yansıdığı gibi ilimizde yapacağımız 18 Ekim mitingini hedef seçtikleri anlaşılmıştır. Bizler tek bir insan hayatının, seçimlerden daha değerli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle mitinglerimizi iptal ettik. Ancak tüm baskı ve katliam planlarına rağmen halklarımızın bizimle buluşması engellenememiştir.” diye konuştu.

HDP Van Milletvekili ve Gaziantep milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler ise IŞİD'in 18 Ekim'de gerçekleştirmeyi planladıkları miting için saldırı planladığına yönelik basında yer alan haberleri hatırlattı. Konuyla ilgili emniyetle defalarca görüştüklerini ifade eden Özsökmenler, “Eşbaşkanımız gelmeden bir gün önce de il eşbaşkanımızla giderek Güvenlik Şube Müdürü ile bizzat görüştük. Ama bize hiçbir uyarıda bulunmadılar. Yani IŞİD'in buradaki planları ve saldırı tehditleri konusunda emniyet bize hiçbir uyarıda bulunmadı. Bunun altını çizmek istiyorum. Biz kendi güvenliğimizi kendimizin alacağını söyledik. Onların da elbetteki bomba aramasına izin verdik. Birkaç yerde halkla buluşmamızı sağladık ama bunun dışında evleri, esnafları, ilçeleri, köyleri dolaştık. Büyük mitingler yerine, büyük halk buluşmaları yerine birebir halkımızla bir araya gelmeyi, sohbet etmeyi, kapısını çalmayı, elini sıkmayı tercih ettik.” şeklinde konuştu.

“YETKİLİLER BİLİNÇ ALTLARINDA IŞİD'İ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK ALGILAMIYOR”

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, IŞİD'in ülke ve Gaziantep için bela olduğunu defalarca gündeme getirdiklerini anımsatarak şunları söyledi: “Sınıra yaptığımız gezide olsun, buradaki gözlemlerimizde IŞİD'in Gaziantep'te cirit attığını görmüştük. Gaziantep'in bir destek hattına dönüştüğünü görmüştük. Bunu da kamuouyuyla paylaşmıştık. Çünkü dünyanın her yerinden gelen IŞİD çeteleri buradan oraya, oradan da buraya geçebiliyorlarsa ve Türk askerine yanaşıp 'Ben IŞİD'e katılmak istiyorum' diyebilecek kadar cesarete sahiplerse mutlaka burada yüzlerce bağlantı noktasının olması gerekiyor. Bu da bize yüzlerce uyuyan hücresi olduğunu gösteriyor. Asıl tehlike yarın Suriye'deki çeteler ile buradaki çetelerin bağlantısı kesildiğinde, buradaki çetelerin kendisini gelişigüzel patlatmasından çekindiğimizi, korktuğumuzu, yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini her zaman gündeme getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü yetkililer maalesef hala bilinç altlarında IŞİD'i terör örgütü, IŞİD'lileri de terörist gibi algılamıyorlar. Dolayısıyla devletin ilgili kurumlarının derhal harekete geçmesi ve önlem alması gerektiğini belirtiyoruz.”

BASINA SANSÜRE TEPKİ

Öte yandan HDP'li vekil Özsökmenler, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının ekranlarının karartılmaya çalışılmasına ilişkin geçmişteki örnekleri de sıralayarak şu görüşleri paylaştı: “Geldiğimiz nokta, iki büyük televizyona, merkez medyaya kayyum eliyle el koyma ve ekranı karartmak oldu. Bu kendisinden başka hiçbir düşünceye tahammül edemeyenlerin, baskıcı diktatörlerin yöntemleridir. Umuyoruz ki bu yöntem son bulacaktır. Çünkü bundan önce bunu uygulayanların sonunu biliyoruz. Kendisinden başka hiç kimseye tahammül edemeyenler, tarihin çöplüğüne atılmıştır halklar tarafından. Bu yüzden işiniz çok zor. Özgür ve bağımsız bir ses duyurmak sizlerin emeği ve çabasıyla oluyor.”